Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Bavaria opent deuren voor familie van medewerkers

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Bavaria opent deuren voor familie van medewerkers

20 november 2019 om 13:37

Ter ere van haar 300-jarige bestaan organiseerde Royal Swinkels Family Brewers afgelopen weekend familiedagen, waarbij medewerkers hun familie een kijkje konden geven achter de schermen van brouwerij Bavaria in Lieshout, het hoofdkantoor en het distributiecentrum.  

Bavaria brouwketels
Bieren van Swinkels Family Brewers
Bavaria brouwerij

Bijzonder bezoek

Op 16 en 17 november openden in Lieshout de deuren van brouwerij Bavaria voor een bijzonder publiek. Voor een bedrijf waar de familiebanden door de gehele organisatie voelbaar zijn, was het 300-jarige jubileum het uitgelezen moment om haar werknemers de kans te geven om hun familieleden rond te leiden en hun werkplek te laten zien.

Maar liefst 1.800 bezoekers werden meegenomen door de historie van 300 jaar brouwerij Bavaria en door hun eigen familielid rondgeleid op het brouwerijterrein, waar ze tussen de ketels konden lopen, het brouwproces uitgelegd kregen en konden zien hoe het proces van gerst tot fles in de mouterij en brouwerij verloopt.

Looproutes bij brouwerij Bavaria

De bezoekers hadden de keuze uit verschillende looproutes, waarbij onder andere de brouwerij, de bottelarij, het distributiecentrum, het warehouse en het hoofdkantoor aangedaan konden worden. Een bezoekje aan de eigen mouterij, een van de grootste van Europa, prikkelde de zintuigen van de bezoekers door de geur van het vermouten van het gerst en een uitzicht op de kiemkasten waar het gerst ontkiemt.

Lees ook

Looproutes tijdens familiedag Bavaria

Daarnaast bekeken ze met eigen ogen de automatische processen waarmee blikken op hoge snelheid worden gevuld in de bottelarij en vervolgens worden verpakt op pallets. Aan de jongste bezoekers was ook gedacht. Zij genoten zichtbaar van alle indrukken, vermaakten zich met het kratten stapelen en velen gingen op de foto met de oude Bavaria-truck.

300-jarig bestaan

Thomas Swinkels, plantmanager van brouwerij Bavaria: “Dankzij onze medewerkers konden wij dit jaar ons 300-jarige bestaan vieren. Prachtig dus dat afgelopen weekend de medewerkers en hun families centraal stonden. Onze mensen konden met trots hun eigen werk laten zien aan hun naasten. Op dagen als deze voel ik nog sterker dan anders dat we een familiebrouwerij zijn!

Richard Migchels, transportplanner horeca: “Ik werk nu al 32 jaar voor brouwerij Bavaria. Erg leuk om mijn gezin te laten zien waar ik werk en om hen te vertellen over het brouwproces. Mijn kinderen waren onder de indruk van de bottelarij en waren niet weg te krijgen bij het VR-spel waar je Bavaria kratjes kon stapelen. Ook leuk dat ik als vrijwilliger een steentje kon bijdragen om deze dag voor mijn collega’s en hun families tot een succes te maken.

Kijkje in de brouwketel bij Bavaria

Cookie instellingen