logo 7 deugden amsterdam

Brouwerij De 7 Deugden zoekt financiers

Brouwerij De 7 Deugden uit Amsterdam zoekt mensen die geld willen investeren in een sociale onderneming van 4 jaar oud, die groeit als kool.

25 maart 2015 om 14:27


De 7 Deugden zoekt half miljoen

Het geld is nodig voor een nieuw te bouwen pand en voor de uitbreiding van de brouwcapaciteit tot 20.000 liter per maand. In totaal zal er een bedrag van rond de € 500.000,- nodig zijn. 

Werkgelegenheid voorop

De doelstelling van de brouwerij is: werkgelegenheid scheppen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Bij De 7 Deugden werken nu ongeveer 15 mensen voor wie een gewone baan niet is weggelegd. Door de geplande uitbreiding en verhuizing eind dit jaar kan dat aantal tenminste verdubbeld worden. Ook de productie kan verdubbelen, op de wat langere termijn zelfs verdriedubbelen. Daardoor wordt de winstgevendheid van de brouwerij versterkt en is de continuïteit van het bedrijf en dus van de werkgelegenheid steviger geborgd.

7 deugden bier

“Nee” verkopen

De bierwereld groeit als kool. Dat merkt ook brouwerij De 7 Deugden. In 2013 kon De 7 Deugden haar capaciteit verdriedubbelen dankzij de aanschaf van een nieuwe brouwinstallatie en een aantal lagertanks. Nu is het pand te klein geworden: er is onvoldoende productie- en opslagruimte om te kunnen voldoen aan de vraag uit de markt.

“Er komen zoveel verzoeken uit de markt om bij ons bier te brouwen, dat we elke week wel een keer “nee” moeten verkopen” aldus Garmt Haakma, “Daarom zijn we op zoek gegaan naar een goede plek en een ruimer pand om de brouwerij te vestigen. De gewenste locatie is bekend, nu is de vraag: wil helpt ons dat te financieren?”

Unieke locatie

Na een uitgebreide inventarisatie van verschillende opties, heeft De 7 Deugden gekozen voor vestiging op een locatie nabij de Molen van Sloten. Waarom bij de Molen van Sloten?

7 deugden sloten brouweij bij de molen

"Het is een prachtige locatie, zichtbaar, met Molen en Kuiperij Museum naast de deur. Nu al komen jaarlijks 10.000 bezoekers naar de Molen en het Museum. Als we het aanbod voor toeristen nog aantrekkelijker maken, zal het aantal bezoekers vast en zeker stijgen.
Het stadsdeel is in principe akkoord, alleen de procedures moeten nog doorlopen worden
Omdat we op de beoogde plek een nieuw pand moeten neerzetten, hebben we de kans om een gebouw neer te zetten dat helemaal aan onze eisen en aan die van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit voldoet.
"

Op de tekening van Dik Kerste, bovenaan in dit artikel, is te zien, hoe de brouwerij een plek moet krijgen tussen het kuiperijmuseum en restaurant Syriana.

Wat moet er gebeuren om deze kans werkelijkheid te maken?

Financiering pand. De Belangrijkste vraag is: hoe gaan we een nieuw pand financieren? Om die vraag te beantwoorden zijn we op zoek naar mensen en instellingen die bereid zijn om (gezamenlijk) een bedrag van € 300.000,- tot € 500.000,- bij elkaar te brengen. In de week van 16 maart wordt ons gehele netwerk geïnformeerd over onze verkennende uitvraag. Deze financiering kan plaats vinden in de vorm van (obligatie-) leningen, maar ook andere constructies zijn mogelijk. Dit zal definitief vastgesteld worden in overleg met de financiers.

Financiering apparatuur en verhuizing. Behalve een pand hebben we ook meer brouw-faciliteiten nodig: het gaat daarbij om gistings- en lagertanks, maar ook om uitbreiding van de koelcel, aanschaf van een vriescel e.d. Uiteraard moeten we ook voor de verhuizing zelf en voor twee à drie weken productieverlies geld opzij zetten. We zijn al begonnen met de aanschaf van extra apparatuur, maar we denken voor uitbreiding en verhuizing toch nog circa € 100.000,- nodig te hebben. Dit bedrag willen we via crowdfunding bij elkaar krijgen. De obligatieleningen (vanaf € 500,-) hebben een looptijd van in principe 5 jaar, Gedurende die tijd wordt een rente van maximaal 3% per jaar betaald. De rente kan naar keuze van de geldverstrekker ook (deels) in de vorm van bier worden uitgekeerd. Na 5 jaar wordt de lening afgelost in 10 kwartaal termijnen. Voor kleinere bedragen zijn er certificaten: € 150,- per certificaat, de rente (3% per jaar) wordt uitgekeerd in de vorm van bier. Iedereen die ons op deze manier een stapje verder helpt wordt Vriend van De 7 Deugden en wordt uitgenodigd voor de “Vriendendagen” die twee keer per jaar plaats vinden.

Geïnteresseerd in investeren?

Als u overweegt om De 7 Deugden een lening te verstrekken of (een deel van) het pand te financieren, dan kunt u dat kenbaar maken via ons mailadresinfo@de7deugden.nl. U kunt in uw mailbericht vermelden welk onderdeel u zou willen financieren en eventueel hoeveel geld u beschikbaar hebt. Voor ons is het namelijk belangrijk om op korte termijn te weten of onze plannen überhaupt haalbaar zijn. Uiteraard is uw toezegging pas definitief als we een certificaat of een leenovereenkomst hebben gesloten. Wanneer wij uw bericht hebben ontvangen, krijgt u van ons een informatiepakket met meer details over de uitbreiding, de nieuwbouw, de financiële onderbouwing, prognoses en met een concept leenovereenkomst. Desgewenst zullen wij in een persoonlijk gesprek meer vertellen over ons bedrijf, de huidige stand van zaken en onze plannen.

Meer informatie op www.de7deugden.nl/nieuwsartikel/de-7-deugden-zoekt-financiers/
Garmt Haakma,
Brouwerij De 7 Deugden,
Osdorperweg 578 achter,
1067 SZ Amsterdam,
T: 06-5164 8115,
E: info@de7deugden.nl

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Bavaria Premium Pilsener

Bavaria en Sjef gaan voor carnavalvrij
Carnaval moet een officiele feestdag worden. Bavaria en Sjefke Vaeren komen op voor alle carnavalliefhebbers met #carnavalvrij. Doe mee en teken de petitie

Meer reclames van Bavaria Premium Pilsener

Laatste reacties