Brouwerij de 7 Deugden

Brouwerij de 7 Deugden
Land Nederland
Provincie Noord Holland
Plaats Amsterdam
Actieve brouwerij Ja (7 jaar actief)
Opgericht in 2010

Brouwerij historie

Brouwerij de 7 Deugden is een brouwerij in het westen van Amsterdam. Vanaf half oktober 2010 is er druk gewerkt aan het inrichten van het pand. Vanaf eind november konden ze voor het eerst brouwen. De feestelijke opening was op 5 maart 2011.
De brouwerij gebruikt bij de productie zo veel mogelijk biologische grondstoffen en zijn bovendien zuinig met energie en met water. 

Hoezo, de 7 deugden?

Je noemt een brouwerij natuurlijk niet voor niks "de 7 deugden". Veel mensen vinden het ouderwets als je over deugden praat. Dat is iets waarover vroeger in de kerk werd gepraat, en als je je er niet aan hield dan was het niet best met je gesteld. Deze houding is begrijpelijk. Deugden gingen immers niet over jou. Het ging ook niet om jou. Het ging erom dat je je gedroeg zoals anderen dat wilden. De ideale mens was iemand die nooit aan zichzelf dacht, die niet opkwam voor zichzelf, die zichzelf opofferde voor anderen (of voor de goede zaak). Geen wonder dat de deugden minder populair zijn geworden.

Maar het is ook jammer. Want als je over deugden en ondeugden praat, dan praat je niet alleen over hoe jij je zou moeten gedragen, maar ook over de manier waarop jij graag wilt dat anderen zich naar jou gedragen. En dan gaat het ineens ook over jou, waar jij gevoelig voor bent, over wat jou pijn doet of waar jij je prettig bij voelt.

Brouwerij en proeflokaal

In de brouwerij en het proeflokaal werken mensen voor wie het niet altijd eenvoudig is om met andere mensen een werkbare relatie op te bouwen. Dat kan komen door heel veel oorzaken, maar in elk geval helpt het om met anderen te praten over jouw gedrag, over hun gedrag, wat jij en zij prettig vinden of juist niet. Dat maakt het mogelijk dat we rekening houden met elkaar en met elkaars gevoelige plekken. Dat helpt ons om met respect en met vertrouwen samen te werken. Dan ontstaan - als alles goed gaat - werkbare relaties.

Bezoek de brouwerij

Brouwerij de 7 deugden maakt bieren met een unieke smaak. De brouwers, Garmt en Bart, zijn meesters in het werken met bijzondere recepturen. 

7 Deugden bier

De 7 Deugden is een bijzondere brouwerij. Bij de brouwerij werken mensen voor wie een gewone baan niet zo gewoon is. Hier hebben zij hun plek gevonden. Samen met de brouwers maken ze fantastische bieren. Bieren met een verhaal, en dat proef je! Luister naar de verhalen achter de bieren en laat je verrassen door alle smaken. Proef de Scheeps+Recht, een heerlijke tripel met kruidnagel. Het lievelingsbier van velen!​

Kijk voor meer informatie op de website.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Bronnen:
website brouwerij


1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

marc en wend (gast) op 24-06-2015 om 21:55:52

Beste biervrienden.

Hierbij een uitnodiging voor onze bierfestivals in Wormer.

De 1ste festival staat gepland op zondag 13 september bij Grand café De Kroon te Wormerveer we starten om 14:00 uur en duurt tot 20:00 uur. We hebben hier plek voor 10 brouwers.

De 2de festival is gepland op zaterdag 12 december en is onze winterbierfestival in de sporthal van Wormer we starten om 15:00 uur en duurt tot 21:00 uur. We hebben hier plek voor 20 brouwers.

Deze festivals zijn opgezet zonder winst te draaien het gaat er ons om dat de kosten gedekt zijn. We willen er twee topfestivals van maken (waar we het speciaal bier naar een hoger plan willen trekken)hoewel ze hun succes wel bewezen hebben (winterbier festival rond de 800 bezoekers en september rond 300 bezoekers).

Voor beide festivals geld dat het staan niks kost en dat eten wordt geregeld. Vrije verkoop van losse flesjes en reclame materiaal is toegestaan. Per verkocht biertje betalen we 1,50 euro.

We hebben alleen 1 voorwaarde bij het winterbier festival de brouwerijen die willen staan moeten een kerst en /of winter bier hebben .Dit doen we om er een echte winterbierfestival van te maken dus geen brouwers die alleen met een blond, dubbel of bok-bier staan. Dus een echte winter bier. Ook zijn we van plan een workshop bier en eten te houden hoe zijn we nog aan het uitzoeken en in wat voor vorm we het gaan gieten.Voor evt vragen zijn we te bereiken oprumawety@quicknet.nl

telefoonnnummer: 0630055688 075-8880115

adres: spatterstraat 20, 1531 DD, Wormer

Gegevens

Adres:
Osdorperweg 578
1067SZ
Amsterdam, Nederland

Meer contact gegevens:
Telefoon:   06-51648115
Email:  info@de7deugden.nl
Website:  www.de7deugden.nl/

Brouwerij de 7 Deugden is lid van: Klein Brouwerij Collectief.

Biermerken

Merken die Brouwerij de 7 Deugden in het assortiment heeft: