Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij De Brabandere breidt uit | 5 nieuwe gisttanks

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij De Brabandere breidt flink uit

10 maart 2020 om 14:20

Brouwerij De Brabandere in Bavikhove heeft vijf nieuwe gisttanks van 165.000 liter geplaatst. Een enorme uitbreiding voor de Belgische bierbrouwerij. 

Bierbrouwerij De Brabandere | Gisttanks
Bierbrouwerij De Brabandere: plaatsen van nieuwe gisttanks
Bierbrouwerij De Brabandere: plaatsen van nieuwe gisttanks

Vijf nieuwe gisttanks 

Op 9 maart werden er bij Brouwerij De Brabandere in Bavikhove vijf nieuwe gisttanks van 165.000 liter geplaatst. Deze installatie was een bijzondere prestatie. Met transport dat over water en de openbare weg moest, zijn de gisttanks probleemloos aangekomen bij de bierbrouwerij. De nieuwe tanks kwamen er omdat de vraag naar bier blijft stijgen. Met deze investering komt de totale capaciteit van Brouwerij De Brabandere op 350.000 hectoliter. Transport vergistingtanks Brouwerij de Brabandere

Transport

Om 6 uur 's ochtends werden de eerste twee tanks van maar liefst 15.000kg en 23m lang in Menen op een binnenschip geladen en richting de kade in Harelbeke gestuurd. Dit was geen makkelijke opdracht omdat het water van de rivier Leie te hoog stond door de overvloedige regenval van de afgelopen weken. Daarom werd er 800 ton extra gewicht mee geladen en werd de kajuit van de schipper eraf gehaald. Zo werden alle risico’s
om niet onder een brug door te kunnen vermeden.

Daarom werd er 800 ton extra gewicht mee geladen en werd de kajuit van de schipper eraf gehaald. Zo werden alle risico’s om niet onder een brug te kunnen vermeden. Vanaf de kade werden ze op vrachtwagens geladen en over een afstand van 800m met speciaal transport naar de Brouwerij De Brabandere gebracht. Twee gigantische kranen zorgden ervoor dat de tanks op de juiste plaats terecht kwamen, ondanks de stevige wind! 

Investering De Brabandere

gisttank, hijskraan, lucht, de brabandere  De investering van enkele miljoenen was nodig om een antwoord te bieden op de stijgende consumptievraag. Belgische bieren zijn in binnen- en buitenland nog altijd zeer geliefd en daardoor komt er een forse uitbreiding van onze capaciteit, zegt Stijn Vermoere, marketing directeur van de Brouwerij. We voeren op dit moment uit naar meer dan 55 landen zoals Rusland, US, Chili, Vietnam etc. en dit aantal blijft stijgen. Enkele jaren geleden werd er sterk geïnvesteerd in een splinternieuwe bottelarij en een gekoeld magazijn, waarbij de nood aan extra gisttanks een logische stap is.”

Eén tank van 165.000 liter staat gelijk aan het equivalent van 600.000 frisse Bavik Super Pils’en.

Lees ook

Gisttank

Een gisttank of CCT is een cilindrische conische tank met aan de onderkant een conisch uiteinde met helemaal onderin een aflaatpunt. In dit soort tanks vindt de gisting van bier plaats. Bij dit gistingsproces wordt het grootste deel van de vergistbare suikers omgezet in alcohol en koolzuur.

Nieuwe grote vergistingtanks De Brabandere