Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij De Brabandere | Brouwerij Bavik

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij De Brabandere

Brouwerij De Brabandere is een bierbrouwerij uit Bavikhove (België) die is opgericht in 1894. Deze brouwerij heeft 14 bieren in het assortiment.

Brouwerij de Brabandere
Brouwerij de Brabandere logo
Petrus Dubbel Bruin oude logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij De Brabandere

Brouwerij De Brabandere heeft 14 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij De Brabandere!
 • De Brabandere Kwaremont - Blond - 6,6%

  Brabandere Kwaremont proefnotitie (Alouis Heijmans): Mooie stabiele kraag. Licht troebel. Een wat typische geur. Ruikt naar aarde. Stevige volle smaak, waarvoor je wel de rust moet nemen om deze goed te kunnen ervaren. Naderhand meer bitterheid door de hop. Blijft steeds zwaar van smaak. Is een niet makkelijk te nemen bult, die Kwaremont. Iedere slok wordt op een gegeven moment een pittige trap op de pedalen. 

 • Wittekerke Rosebier - Rosé - 4,3%

  Wittekerke heeft een zoete en fruitige smaak.

 • Kwaremont 0.3 - Blond - 0,3%

  Kwaremont 0.3 is een alcoholarm speciaalbier. De brouwmeesters van Brouwerij De Brabandere hebben hard gewerkt om de smaak van Kwaremont 0.3 goed te krijgen. Ze opteerden om dit alcoholvrij bier te brouwen op basis van een speciale gist die ervoor zorgt dat er tijdens de vergisting minder alcohol aangemaakt wordt.

 • RED by Petrus - Fruit - 8,5%

  RED by Petrus is een verfrissend speciaalbier. Petrus Red Aged is een donkerrood bier. Petrus Red Aged is een op eiken gerijpt zuur bier en heeft de smaak van zure krieken. 

 • Petrus Dubbel - Dubbel - 7%

  Petrus Dubbel is een volmondig donkerbruin bier met tonen van koffie, karamel en donkere chocolade. Dit bier heeft een bittere afdronk.

 • Brabandere Kwaremont Bok - Bock - 6,6%

  Dit bier van De Brabandere ruikt naar karamel, toffee, pruimen en gedroogd fruit. De smaak van het bier is een lichtzoetige karamelachtige smaak met tonen van een verse kop koffie. Deze herfstbok heeft een strakke bittere afdronk.

 • Petrus Aged Pale - Blond - 7,3%

  Dit is blond bier gebrouwen met bron water, mout en diverse fijne soorten hop. Het unieke aroma ontstaat door lagering op hout (min 2 jaar). Het aroma is ietwat gerookt en heeft tinten van sherry en fruit. In de afdronk is dit bier enigszins zuur. Petrus Aged Pale is een selectie van 100 % zuiver, niet versneden, eiken vatenbier.

 • Petrus Gouden Tripel - Blond - 7,5%

  Dit is blond bier gebrouwen met bron water, mout en diverse soorten hop. Hergistend bier op fles. Dit geeft het fruitige aroma en de volle smaak. Het aroma is kruidig met een romig pallet, hints van appel, limoen en koriander. 

Achtergrond informatie

In 1894 richtte Adolphe De Brabandere een aanvraag aan het gemeentebestuur van Bavikhove om "ene brouwerij te bouwen". Eén van zijn kinderen, Joseph De Brabandere (1875-1929), maakte er hetzelfde jaar nog zijn eerste brouwsel. Na de door van Joseph in 1929 man zoon Albert na een moeilijke periode de roerstok over en het bedrijf kende onder zijn leiding een grote groei door.

Brouwerij Bavik

Tussen 1990 en 2013 heeft Brouwerij De Brabandere anders geheten, namelijk Brouwerij Bavik. In 2014, bij het 120 jarige bestaan van de brouwerij werd de oude naam weer gehanteerd. 

Belgische brouwer Bavik zorgt voor Oranjebier?

April 2010 - Enige tijd geleden werd er hier en daar weleens gesproken over het samenvoegen van België en Nederland. Dit vanwege de grote politieke problemen bij onze Zuiderburen. 

Lees ook

Brouwerij Bavik probeert met de lancering van nieuw Oranjebier toenadering te zoeken tot Nederland. Of is het profiteren van het verwachte Nederlandse succes tijdens het WK voetbal?

Nieuwe generatie, nieuwe naam

Met de intrede van een nieuwe generatie kiest Brouwerij Bavik voor een nieuwe naam: Brouwerij De Brabandere. Met een respectvolle knipoog naar 120 jaar geschiedenis, hand in hand met een smaakvolle toekomst.

“In 2014 viert de brouwerij haar 120ste verjaardag.” zegt Ignace De Brabandere. “Dit was de ideale gelegenheid om de eigen strategie onder de loep te nemen, op zoek te gaan naar onze authenticiteit en onze waarden te herbepalen.”

“Na een externe enquête en een intern onderzoek in samenwerking met vele mensen die de brouwerij steunen sinds jaar en dag, hebben we onze waarden kunnen distilleren en in een gepast verhaal kunnen gieten. Dit verhaal wordt gevisualiseerd in een nieuwe visual identity van de brouwerij” vult zoon Albert De Brabandere aan.

Uitbreiding brouwerij

In maart 2020 heeft de Belgische brouwerij een flinke uitbreiding ondergaan. Er werden vijf grote gisttanks toegevoegd aan de brouwerij, waarmee de capaciteit van de brouwerij groeide naar 350.000 hectoliter per jaar. 

Brouwerij De Brabandere in het nieuws

Cookie instellingen