Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij De Brabandere

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij De Brabandere

Brouwerij De Brabandere is gevestigd in Bavikhove in België. Deze brouwerij heeft 12 bieren in het assortiment.

Brouwerij de Brabandere
Wittekerke Passion
Wittekerke Rose

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij De Brabandere


Voeg nu een bier toe van Brouwerij De Brabandere!
 • Brabandere Kwaremont Bok - Herfstbok - 6,6%

  Dit bier van de Brabandere ruikt naar karamel, toffee, pruimen en gedroogd fruit. De smaak van het bier is een lichtzoetige karamelachtige smaak met tonen van een verse kop koffie. Deze herfstbok heeft een strakke bittere afdronk.

 • De Brabandere Kwaremont - Blond - 6,6%

  Brabandere Kwaremont proefnotitie (Alouis Heijmans): Mooie stabiele kraag. Licht troebel. Een wat typische geur. Ruikt naar aarde. Stevige volle smaak, waarvoor je wel de rust moet nemen om deze goed te kunnen ervaren. Naderhand meer bitterheid door de hop. Blijft steeds zwaar van smaak. Is een niet makkelijk te nemen bult, die Kwaremont. Iedere slok wordt op een gegeven moment een pittige trap op de pedalen. 

 • Petrus Aged Pale - Blond - 7,3%

  Dit is blond bier gebrouwen met bron water, mout en diverse fijne soorten hop. Het unieke aroma ontstaat door lagering op hout (min 2 jaar). Het aroma is ietwat gerookt en heeft tinten van sherry en fruit. In de afdronk is dit bier enigszins zuur. Petrus Aged Pale is een selectie van 100 % zuiver, niet versneden, eiken vatenbier.

 • Petrus Blond - Blond - 6,6%

  Petrus Blond heeft een heerlijke zachte, volle smaak wat aangenaam bitter kan zijn.

 • Petrus Dubbel-Bruin - Dubbel - 5,5%

  Een romig, rijk bier met een zachte en bitterzoete smaak die neigt naar donkere chocolade.

 • Petrus Gouden Tripel - Blond - 7,5%

  Dit is blond bier gebrouwen met bron water, mout en diverse soorten hop. Hergistend bier op fles. Dit geeft het fruitige aroma en de volle smaak. Het aroma is kruidig met een romig pallet, hints van appel, limoen en koriander. 

 • Petrus Oud Bruin - Dubbel - 5,5%

  Dit donkere bier is een blend van jong en oud bier (wordt 24 maand gerijpt in authentieke eiken vaten uit Zuid Frankrijk en wordt vermengd met jong bier vlak voordat het wordt afgevuld in fles of vat). Het bier heeft een volle smaak met hints van chocolade, vanille, appel en passie fruit. 

 • Petrus Red Aged - Amber - 8,5%

  Petrus Red Aged is een verfrissend speciaal bier. Petrus Red Aged is een donker bier. Petrus Red Aged is een op eiken gerijpt zuur bier en heeft de smaak van zure krieken. 

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

In 1894 richtte Adolphe De Brabandere een aanvraag aan het gemeentebestuur van Bavikhove om "ene brouwerij te bouwen". Eén van zijn kinderen, Joseph De Brabandere (1875-1929), maakte er hetzelfde jaar nog zijn eerste brouwsel. Na de door van Joseph in 1929 man zoon Albert na een moeilijke periode de roerstok over en het bedrijf kende onder zijn leiding een grote groei door.

Brouwerij Bavik

Tussen 1990 en 2013 heeft Brouwerij De Brabandere anders geheten, namelijk Brouwerij Bavik. In 2014, bij het 120 jarige bestaan van de brouwerij werd de oude naam weer gehanteerd. 

Belgische brouwer Bavik zorgt voor Oranjebier?

April 2010 - Enige tijd geleden werd er hier en daar weleens gesproken over het samenvoegen van België en Nederland. Dit vanwege de grote politieke problemen bij onze Zuiderburen. 

Brouwerij Bavik probeert met de lancering van nieuw Oranjebier toenadering te zoeken tot Nederland. Of is het profiteren van het verwachte Nederlandse succes tijdens het WK voetbal?

Nieuwe generatie, nieuwe naam

Met de intrede van een nieuwe generatie kiest Brouwerij Bavik voor een nieuwe naam: Brouwerij De Brabandere. Met een respectvolle knipoog naar 120 jaar geschiedenis, hand in hand met een smaakvolle toekomst.

“In 2014 viert de brouwerij haar 120ste verjaardag.” zegt Ignace De Brabandere. “Dit was de ideale gelegenheid om de eigen strategie onder de loep te nemen, op zoek te gaan naar onze authenticiteit en onze waarden te herbepalen.”

“Na een externe enquête en een intern onderzoek in samenwerking met vele mensen die de brouwerij steunen sinds jaar en dag, hebben we onze waarden kunnen distilleren en in een gepast verhaal kunnen gieten. Dit verhaal wordt gevisualiseerd in een nieuwe visual identity van de brouwerij” vult zoon Albert De Brabandere aan.

Brouwerij De Brabandere in het nieuws

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties