Brouwerij De Brabandere

Gegevens brouwerij
Land
Provincie
Locatie brouwerij
Rijksweg 33
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (125 jaar actief)
Opgericht in
1894
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij De Brabandere

Brouwerij De Brabandere in het nieuws

Brouwerij de Brabandere opent officieel haar deuren

ABT bier van de maand: Camaraderie

De European Star Awards zijn weer uitgereikt

Achtergrond informatie

In 1894 richtte Adolphe De Brabandere een aanvraag aan het gemeentebestuur van Bavikhove om "ene brouwerij te bouwen". Eén van zijn kinderen, Joseph De Brabandere (1875-1929), maakte er hetzelfde jaar nog zijn eerste brouwsel. Na de door van Joseph in 1929 man zoon Albert na een moeilijke periode de roerstok over en het bedrijf kende onder zijn leiding een grote groei door.

Brouwerij Bavik

Tussen 1990 en 2013 heeft Brouwerij De Brabandere anders geheten, namelijk Brouwerij Bavik. In 2014, bij het 120 jarige bestaan van de brouwerij werd de oude naam weer gehanteerd. 

Belgische brouwer Bavik zorgt voor Oranjebier?

April 2010 - Enige tijd geleden werd er hier en daar weleens gesproken over het samenvoegen van België en Nederland. Dit vanwege de grote politieke problemen bij onze Zuiderburen. 

Brouwerij Bavik probeert met de lancering van nieuw Oranjebier toenadering te zoeken tot Nederland. Of is het profiteren van het verwachte Nederlandse succes tijdens het WK voetbal?

Nieuwe generatie, nieuwe naam

Met de intrede van een nieuwe generatie kiest Brouwerij Bavik voor een nieuwe naam: Brouwerij De Brabandere. Met een respectvolle knipoog naar 120 jaar geschiedenis, hand in hand met een smaakvolle toekomst.

“In 2014 viert de brouwerij haar 120ste verjaardag.” zegt Ignace De Brabandere. “Dit was de ideale gelegenheid om de eigen strategie onder de loep te nemen, op zoek te gaan naar onze authenticiteit en onze waarden te herbepalen.”

“Na een externe enquête en een intern onderzoek in samenwerking met vele mensen die de brouwerij steunen sinds jaar en dag, hebben we onze waarden kunnen distilleren en in een gepast verhaal kunnen gieten. Dit verhaal wordt gevisualiseerd in een nieuwe visual identity van de brouwerij” vult zoon Albert De Brabandere aan.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.