Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij de Brabandere opent officieel haar deuren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij de Brabandere opent officieel haar deuren

01 april 2019 om 13:58

Op dinsdag 26 maart werd het Brouwershuys van Brouwerij de Brabandere officieel geopend. Meesterbrouwer Chris Van Acker en zijn vrouw Jeanine zorgden voor het hartelijke onthaal.

Chris en Jeanine van Brouwerij de Brabandere
Brouwerij de Brabandere
Brouwerij de Brabandere logo

Brouwershuys

Brouwershuys De Brabandere De opening van het Brouwershuys is een mijlpaal voor de brouwerij want voor het eerst in haar 125-jarig bestaan kan het grote publiek zien waar onder andere de Bavik Super Pils en het Kwaremont bier gebrouwen wordt.

De aanwezigen konden genieten van het feestelijk 1894 bier. Brouwerij De Brabandere mag dit jaar 125 kaarsjes uitblazen en dat laten ze op de site in Bavikhove niet zomaar voorbij gaan.

Vanaf 2 april opent de brouwerij voor het eerst sinds haar oprichting de deuren voor het grote publiek. Meesterbrouwer Chris Van Acker en zijn vrouw Jeanine zorgen voor het hartelijke onthaal.

Niet te bezoeken

Tot nu toe was de brouwerij niet standaard open voor bezoekers, maar daar komt begin april verandering in. Vanaf dan verwelkomen brouwmeester Chris en zijn vrouw Jeanine van dinsdag t/m donderdag groepen van 20 tot 40 personen in het Brouwershuys voor een brouwerijbezoek.

Lees ook

Op het programma: de brouwerij in volle actie, van bierketels tot eikenhouten foeders. Het gastvrije koppel deelt op een charmante manier hun kennis en ervaring binnen de brouwerij. Daarnaast is het mogelijk om een masterclass 'bier blenden' te volgen of samen te genieten van een heerlijke maaltijd in het Brouwershuys.

Foeders van Brouwerij de Brabandere

CEO Albert De Brabandere is heel tevreden met het project: “Wij zijn trots op wat we hebben bereikt met onze familiebrouwerij en ik deel dit dan ook graag met het grote publiek.” Voor meer info en reserveringen kun je terecht op www.brouwerijdebrabandere.be.

Brouwerij De Brabandere

Brouwerij De Brabandere, opgericht in 1894, kan terugblikken op een rijke geschiedenis maar kijkt met evenveel vertrouwen naar de toekomst. Brouwen was, is en blijft een kunst bij de brouwerij.

Hun rijk assortiment bieren bestaat onder andere uit Bavik Super Pils, Kwaremont, Wieze, Wittekerke en Petrus Sours. Beschouw deze karaktervolle bieren gerust als erfgoed: gemaakt met traditioneel vakmanschap, authentieke ingrediënten en… veel liefde.

Brouwershuys gedekte tafel