Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brugs Tarwebier | Brouwerij de Halve Maan | Brugge

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij De Halve Maan brengt Brugs Tarwebier terug naar Brugge

19 februari 2019 om 09:40

Brugs, het witbier van Alken-Maes, keert terug naar Brugge en wordt voortaan door brouwerij De Halve Maan gebrouwen. Bovendien krijgt het bier opnieuw de oorspronkelijke naam Brugs Tarwebier.

Brugs Tarwebier
Brugs Tarwebier logo

Samenwerking 

Daarover hebben de beide brouwers een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De Halve Maan neemt naast productie ook de marketing van het merk voor zijn rekening. Alken-Maes blijft nauw betrokken en zal met de Halve Maan samenwerken voor de distributie van het witbier.

Terug naar Brugge

Met de terugkeer van Brugs Tarwebier naar Brugge wordt het witbier opnieuw deel van de rijke brouwerstraditie van de familie Vanneste.

Xavier Vanneste, Managing Director bij brouwerij de Halve Maan: “De familie Vanneste brouwt al sinds 1855. Het was Paul Vanneste, mijn achterneef en vierde generatie brouwer, die in 1984 Brugs Tarwebier op de markt bracht. Het was het eerste nieuwe bier dat hij brouwde in zijn eigen brouwerij, De Gouden Boom, die er kwam als doorstart van brouwerij ‘t Hamerken. Het bier viel meteen op door zijn verfrissende smaak met aroma’s van korianderzaad en curaçao sinaasappelschillen. In de jaren ’90 volgde de samenwerking met Alken-Maes voor de distributie, dat Brugs Tarwebier uiteindelijk verwierf in 2000 en het herdoopte tot Brugs.”

Beste Belgian Style Wheat Beer

Brugs Tarwebier Voor Alken-Maes blijft het witbier ook in de toekomst een belangrijk onderdeel van hun aanbod: “Op de World Beer Awards 2018 won Alken-Maes met Brugs de prijs voor beste Belgian Style Wheat Beer,” zegt Edwin Botterman, Managing Director bij Alken-Maes.

Lees ook

Wij hebben altijd geïnvesteerd in de kwaliteit van Brugs omdat wij geloven in het potentieel van dit bier. Toen Xavier ons benaderde met zijn voorstel, waren we meteen geïnteresseerd omdat dit de aansluiting maakt bij de oorsprong van het bier, de brouwersgeschiedenis van de familie Vanneste en de stad Brugge. Alken-Maes zal Brugs Tarwebier, zoals het merk voortaan heet, daarom blijven aanbieden aan zijn klanten.”

100% West-Vlaamse hop

Brouwerij De Halve Maan zal Brugs Tarwebier opnieuw volgens de familiereceptuur brouwen. Het bier zal nagisting krijgen op fles, wat zal bijdragen aan de volmondige smaak. Er wordt uitsluitend gewerkt met West-Vlaamse hop, namelijk Magnum hop, uit de Westhoek.

Xavier Vanneste: “Daarnaast hebben we een nieuw etiket ontworpen met het logo van brouwerij de Gouden Boom erin verwerkt. Ook het wapenschild van de familie Vanneste prijkt op het nieuwe etiket, een duidelijke verwijzing naar vijf generaties uniek brouwvakmanschap.”

Voor meer informatie over het bier bezoek: www.brugstarwebier.be.

Cookie instellingen