Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij De Koninck bouwt aan Antwerpse beleving

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij De Koninck bouwt aan Antwerpse beleving

12 February 2015 om 13:57

Brouwerij De Koninck is bekend dankzij zijn klassieker: De Koninck, het amberkleurige speciaalbier. De brouwerij in Antwerpen wordt nu verbouwd tot een echte eigenzinnige stadsbrouwerij.

De Koninck logo
De Koninck
De Koninck

De laatste maanden is er volop verbouwd en gewerkt op het terrein van de Antwerpse (stads)brouwerij De Koninck. Het terrein ter grootte van 18.000 m2 krijgt een nieuwe  uitstraling en wordt een verzamelplaats voor passionele ondernemers. In de zomer van 2015 zal de brouwerij worden heropend voor publiek. 

Brouwerij De Koninck vernieuwd

Het vernieuwde terrein van De Koninck wordt een ware beleving. Bezoekers en toeristen kunnen er  de bieren proeven, het ontstaan van het “Bolleke” (het eigenzinnige De Koninck bier) beleven, en kennismaken met passionele ondernemers. Kaasmeesters Van Tricht vonden er in 2012 onderdak, afgelopen zomer werd pop-uprestaurant Summer Josephine’s ontvangen en in 2015 zullen hier een chocolatier, restaurateur, food-fotograaf en slager aan toegevoegd worden. Ook de buurt zelf mag een steentje bijdragen; zij zullen in de toekomst actief worden betrokken bij de bruisende activiteiten die op het terrein plaatsvinden.

brouwerij de konick verbouwing

Ondanks dat de opening gepland staat voor zomer 2015, zijn enkele gevels van de brouwerij inmiddels omgetoverd tot een waar kunstwerk. Graffiti artiest Super-A tekende grote duiven op de muren bij de parking die meer kleur geven aan het geheel en linken naar een nieuw bier dat De Koninck nog dit jaar wil lanceren. 

Lees ook

Nieuwe etiketten

De koninck nieuwe etiket De heropening van de brouwerij gaat gepaard met de komst van nieuwe etiketten, waarmee De Koninck haar nauwe link met de stad benadrukt. Op het etiket van De Koninck wordt de term APA – Antwaarpse Pale Ale gebruikt en op het achteretiket valt te lezen: “De smaak van ’t Stad. Van ruige dokken en volle terrasjes. Van bakfietsen en zomeravonden aan de Schelde. Antwerpen in een flesje. Het belooft een Konincklijke zomer te worden.” De nieuwe etiketten zullen binnen enkele weken op de flessen verschijnen.

Geschiedenis

Brouwerij De Koninck kent een lange geschiedenis. Sinds 1833 is De Koninck de laatst overgebleven stadsbrouwerij van Antwerpen en daarom één van de iconen van de havenstad. Met de bieren De Koninck, wat door veel mensen ook wel ‘het Bolleke’ wordt genoemd, en De Koninck Triple d’ Anvers heeft De Koninck ook in Nederland naam en faam verworven. Sinds 2010 maakt De Koninck deel uit van de familiale brouwersgroep Duvel Moortgat.

De uitwerking van de vernieuwde Stadsbrouwerij werd mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van Toerisme Vlaanderen en de Vlaamse Overheid. 

Volg de ontwikkelingen via: www.dekoninck.be of via de De Koninck Facebook-pagina.