Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij de Prael naar Groningen | Bierbrouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij de Prael naar Groningen

14 september 2018 om 15:19

Brouwerij de Prael trekt na een succesvolle uitbreiding in Amsterdam en Den Haag nu ook naar Groningen. De Amsterdamse bierbrouwerij opent binnenkort haar deuren aan het Boterdiep.

De Prael Groningen
Prael Logo
De Prael Den Haag

Sociale brouwerij

De Prael gelooft in een arbeidsmarkt die toegankelijk is voor iedereen. Dat iemand met mentale of andere problemen mee moet kunnen doen. Bier van De Prael is hiervoor de oplossing.

Brouwerij De Prael werd door Arno en Fer opgericht in 2001 voor mensen die op de één of andere manier moeilijker aan het werk kunnen komen. Het doel van de brouwerij is allereerst om heerlijk bier uit de kraan te laten stromen, maar daarmee ook vooral werkplekken te creëren voor mensen die op de arbeidsmarkt steeds buiten de boot vallen. De Prael vindt namelijk dat iedereen een kans verdient.

De Prael het land in

De Prael logoDe Prael is niet zomaar een brouwerij, maar een brouwerij met een missie. Met proeflokalen en brouwerijen waar mensen kunnen werken wil De Prael het gat in de arbeidsmarkt dichten. En gasten laten genieten van bijzondere bieren en lekker eten.

Groningen is de vierde locatie waar mensen in betaalde en onbetaalde dienstverbanden werken vanuit deze visie. De Prael Groningen werkt samen met WerkPro, een overkoepelende organisatie van sociale ondernemingen waar mensen naar werk worden begeleid. De Prael en WerkPro delen het geloof in een arbeidsmarkt voor iedereen.

Lees ook

Dat WerkPro ruime ervaring heeft in de horeca, maakt de samenwerking extra kansrijk. In een schitterend pand met een bijzonder binnenplein op loopafstand van Grote Markt en Martinitoren, komen mens en bier samen.

Medeoprichter Arno Kooy: ‘Met De Prael Groningen willen wij een levendige en sociale plek creëren".

Als eerste zal het proeflokaal geopend worden in Groningen. Dit staat gepland voor eind 2018. In 2019 zal ook de Groningse brouwerij van De Prael operationeel zijn. 

En meer

Elke 2.000 liter bier die De Prael brouwt, afvult en verkoopt staat garant voor één werk- en leerplek. Bier van De Prael helpt dus mensen direct aan het werk en zorgt voor meer helden op de werkvloer van De Prael. Iedereen die bij De Prael werkt krijgt namelijk de kans om een opleiding te volgen en een vak te leren. Doe jij ook mee? Dankzij jou zijn we een biertje dichter bij een inclusieve arbeidsmarkt.

Vier 'De Prael' vestigingen

Met de opening van de locatie van Brouwerij de Prael in Groningen zijn er vier vestigingen van de Amsterdamse bierbrouwerij. Er zijn twee vestigingen in Amsterdam (De Prael op de Wallen en De Prael Houthavens), één in Den Haag en straks dus een Prael brouwerij in Groningen.