Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij en proeflokaal Delftse Brouwers geopend

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij en proeflokaal Delftse Brouwers geopend

16 augustus 2019 om 09:27

In Delft is een nieuwe bierhotspot geopend, namelijk het Delfts Brouwhuis dat Brouwerij Delftse Brouwers huisvest. De brouwerij met proeflokaal en biertuin bevindt zich aan het Heilige Geestkerkhof. 21 juni werd de eerste batch gebrouwen en afgelopen weekend werd er voor het eerst een rondleiding/ proeverij in het Delfts Brouwhuis gegeven. 

Brouwer John Brus van Delftse Brouwers
Delftse Brouwers terras
John Brus van Delftse Brouwers in het brouwhuis

Delftse Brouwers

Delftse Brouwers is een initiatief van brouwer John Brus:

"Al 35 jaar besteed ik een groot deel van mijn leven gepassioneerd aan bier en daar kan ik nu een prachtig hoofdstuk aan toevoegen. Al die jaren was ik bezig met het verzamelen van nieuwe smaken en stijlen bier, het opbouwen en ontwikkelen van een fantastische brouwerij samen met het team van Brouwerij de Molen (en dat blijf ik met veel plezier doen!), deelde ik bieren en ervaringen met biervrienden over de hele wereld…

Op 21 juni brouwden we de eerste batch met mijn nieuwe brouwerij Delftse Brouwers - op locatie - in mijn geboortestad, het mooie Delft. Hangend boven recent ontdekte middeleeuwse kelders, aan een historisch plein waar archeologen ooit de resten van waarschijnlijk de oudste brouwerij van Nederland ontdekten, is Delftse Brouwers nu in bedrijf! Inmiddels is het restaurant mét biertuin, waarin de brouwerij een thuis heeft gevonden, het Delfts Brouwhuis ook geopend! Na een lange en respectvolle verbouwing op deze plek vol (bier) geschiedenis. Wie weet treffen we elkaar daar een keer in Delft en proosten met een Delfts bier!"

Bieren van Delftse Brouwers

Lees ook

De locatie

Heilige Geestkerkhof is het oudste pleintje van Delft. Delft is ontstaan in het gebied rondom de Oude Kerk en verkreeg in 1246 stadsrechten. Het intieme karakter van vroeger en de monumentale gebouwen in verschillende bouwstijlen zijn zorgvuldig bewaard gebleven in de loop der jaren. Delftse Brouwers logo Naast alle historische bezienswaardigheden in dit gebied is het ook een eigentijdse ‘buurt’ met gezellige cafés, intieme restaurants, leuke boetieks en speciaalzaken.

In dit oudste stuk van Delft bevinden zich slechts een tweetal horeca gelegenheden met een terras op het zonnige pleintje van het Heilige Geestkerkhof; Café de Oude Jan en het nieuwe Delftse Brouwhuis. Een prachtig historisch punt en de ideale plek voor een lokaal biertje.

Het logo van de brouwerij is ook verweven met de locatie. De tweede ingang van het Delftse Brouwhuis ligt aan de prachtige gracht Hippolytusbuurt, waar dus de 'Hippo' vandaan komt. 

Bezoek voor meer informatie de website van het Delfts Brouwhuis of de site van Delftse Brouwers.

Cookie instellingen