Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Delftse Brouwers | Het Delftse Brouwhuis

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Delftse Brouwers

Delftse Brouwers is een bierbrouwerij uit Delft (Nederland) die is opgericht in 2019. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

John Brus van Delftse Brouwers
Delftse brouwers brouwerij uit Delft
Delftsche Knollaert logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Delftse Brouwers

Delftse Brouwers heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Delftse Brouwers!
 • Delftsche Knollaert - Amber - 6,1%

  Delftsche Knollaert is een toegankelijke traditioneel amberbier van 6.1% alcohol gekruid met paradijszaad, korianderzaad en sinaasappelschil. 

Achtergrond informatie

Delftse Brouwers is gevestigd in het pand aan de Hyppolytusbuurt (dat ook grenst aan het Heilige Geestkerkhof). Er wordt gebruikgemaakt van een Engelse brouwinstallatie met een capaciteit van 650 liter. Tot en met begin 2019 zijn ze huurbrouwer geweest bij Brouwerij de Molen

In dit oudste stuk van Delft bevinden zich slechts een tweetal horeca gelegenheden met een terras op het zonnige pleintje van het Heilige Geestkerkhof; Café de Oude Jan en het nieuwe Delftse Brouwhuis. Een prachtig historisch punt en de ideale plek voor een lokaal biertje.

Lees ook

In de zomer van 2019 vond de opening plaats van de Delftse Brouwers. De brouwerij is onderdeel van het horecaconcept 'Het Delftse Brouwhuis'. Meer weten over de brouwerij? Bekijk dan de website van Delftse Brouwers.

John Brus

De echte Delftenaar John Brus is al vanaf zijn jeugd geïnteresseerd in smaken, stijlen en eigenschappen van bier. Hij is al jong gestart met het brouwen van bier in eigen huis. Hij vond het geweldig om bij verschillende brouwerijen langs te gaan en de smaken van hun bier te proeven. 

John Brus heeft een loopbaan in de IT, maar hij besloot in 2008 mee te gaan met Menno Olivier. Hij is de oprichter én meesterbrouwer van Brouwerij de Molen. Maar bij John bleef de grote drang om zijn eigen brouwerij te starten in zijn geboortestad goed aanwezig. Dus heeft hij in 2014 de naam geclaimd en is het dan zo ver gekomen dat in het voorjaar 2019 zijn eigen brouwerij de deuren opent: Delftse Brouwers.

Delftse Brouwers in het nieuws

 • Burgermeester Marja van Bijsterveldt van Delft die het eerste flesje bier in ontvangst nam, Sander Arkenbout (Delfts Brouwhuis), Roland Dijkman (De Delft) en John Brus (Delftse Brouwers) voor een gracht in Delft

  Delftsche Knollaert terug op de Delftse bierkaart!

  Een klassiek speciaalbier uit Delft is opnieuw geïntroduceerd. Burgemeester Marja Bijsterveld nam afgelopen week het eerste flesje in ontvangst van Delftsche Knollaert. 

 • Delfts Brouwhuis bar en ketels // Foto: ESTIDA

  Delfts Brouwhuis serveert bier in monumentale kelder

  In hartje Delft werd dit jaar een bijzonder Brouwhuis geopend, op dezelfde plek waar ooit eerder een brouwerij was gevestigd. De brouwerij draait inmiddels op volle toeren.

 • Brouwer John Brus van Delftse Brouwers

  Brouwerij en proeflokaal Delftse Brouwers geopend

  In Delft is een nieuwe bierhotspot geopend, namelijk het Delfts Brouwhuis dat Brouwerij Delftse Brouwers huisvest. De brouwerij met proeflokaal en biertuin bevindt zich aan het Heilige Geestkerkhof. 21 juni werd de eerste batch gebrouwen en afgelopen weekend werd er voor het eerst een rondleiding/ proeverij in het Delfts Brouwhuis gegeven.