Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Delftse Brouwers | Het Delftse Brouwhuis

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Delftse Brouwers

Delftse Brouwers is een bierbrouwerij uit Delft (Nederland) die is opgericht in 2019. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

John Brus van Delftse Brouwers in het brouwhuis
Delftse brouwers brouwerij uit Delft
Delftse Brouwers bieren

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Delftse Brouwers

Delftse Brouwers heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Delftse Brouwers!
 • Delftsche Knollaert - Amber - 6,1%

  Delftsche Knollaert is een toegankelijke traditioneel amberbier van 6.1% alcohol gekruid met paradijszaad, korianderzaad en sinaasappelschil. 

 • Delftse Brouwers Weizen - Weizen - 5,2%

  Delftse Brouwers Weizen is een bier dat zacht van smaak is en het bevat fruitige tonen. Deze Weizen uit Delft is fris van smaak. 

 • Feestend Fazant 2020 - India Pale Ale - 6,9%

  Feestende Fazant 2020 is een Fresh Hop IPA die is gebrouwen met hop uit de Bieslandse polder. Deze India Pale Ale kenmerkt zich door mooie hoparoma's en een bittere afdronk.

  Achtergrond informatie

  Delftse Brouwers is gevestigd in het pand aan de Hyppolytusbuurt (dat ook grenst aan het Heilige Geestkerkhof). Er wordt gebruikgemaakt van een Engelse brouwinstallatie met een capaciteit van 650 liter. Tot en met begin 2019 zijn ze huurbrouwer geweest bij Brouwerij de Molen

  In dit oudste stuk van Delft bevinden zich slechts een tweetal horeca gelegenheden met een terras op het zonnige pleintje van het Heilige Geestkerkhof; Café de Oude Jan en het nieuwe Delftse Brouwhuis. Een prachtig historisch punt en de ideale plek voor een lokaal biertje.

  Lees ook

  In de zomer van 2019 vond de opening plaats van de Delftse Brouwers. De brouwerij is onderdeel van het horecaconcept 'Het Delftse Brouwhuis'. Meer weten over de brouwerij? Bekijk dan de website van Delftse Brouwers.

  John Brus

  De echte Delftenaar John Brus is al vanaf zijn jeugd geïnteresseerd in smaken, stijlen en eigenschappen van bier. Hij is al jong gestart met het brouwen van bier in eigen huis. Hij vond het geweldig om bij verschillende brouwerijen langs te gaan en de smaken van hun bier te proeven. 

  John Brus heeft een loopbaan in de IT, maar hij besloot in 2008 mee te gaan met Menno Olivier. Hij is de oprichter én meesterbrouwer van Brouwerij de Molen. Maar bij John bleef de grote drang om zijn eigen brouwerij te starten in zijn geboortestad goed aanwezig. Dus heeft hij in 2014 de naam geclaimd en is het dan zo ver gekomen dat in het voorjaar 2019 zijn eigen brouwerij de deuren opent: Delftse Brouwers.

  Delftse Brouwers in het nieuws