Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Delftse Brouwers | Het Delftse Brouwhuis

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Delftse Brouwers

Delftse Brouwers is een bierbrouwerij uit Delft (Nederland) die is opgericht in 2019. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

John Brus van Delftse Brouwers in het brouwhuis
Delftse Brouwers restaurant
Delftse Brouwers terras

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Delftse Brouwers

Delftse Brouwers heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Delftse Brouwers!
 • Delftsche Knollaert - Amber - 6,1%

  Delftsche Knollaert is een toegankelijke traditioneel amberbier van 6.1% alcohol gekruid met paradijszaad, korianderzaad en sinaasappelschil. 

 • Feestend Fazant 2020 - India Pale Ale - 6,9%

  Feestende Fazant 2020 is een Fresh Hop IPA die is gebrouwen met hop uit de Bieslandse polder. Deze India Pale Ale kenmerkt zich door mooie hoparoma's en een bittere afdronk.

 • Delftse Brouwers Weizen - Weizen - 5,2%

  Delftse Brouwers Weizen is een bier dat zacht van smaak is en het bevat fruitige tonen. Deze Weizen uit Delft is fris van smaak. 

  Achtergrond informatie

  Delftse brouwer John Brus is al vanaf zijn 16e bezig met brouwen, verzamelen en proeven van bier. Na een carrière in de IT heeft hij zich in 2009 bij Menno Olivier en Brouwerij de Molen in Bodegraven gevoegd.

  Brouwerij de Molen groeide uit tot een internationaal succesvolle craft beer brouwerij, vooraan in de craft beer revolutie in Europa. In 2020 nam John afscheid van Brouwerij de Molen en zette alleen de brouwerij in zijn geboortestad Delft, Delftse Brouwers, verder voort.

  Van fantastische specials tot klassieke stijlen bieren

  Na jaren van gezamenlijk brouwen van de meest fantastische en waanzinnige specials bij Brouwerij de Molen in Bodegraven, keert John Brus in Delft terug naar de basis. Naar de - volgens hem - beste versie van de klassieke stijlen als Pils, Weizen, Tripel, enzovoort.

  Lees ook

  Creativiteit in Beperking bij Delftse Brouwers

  Daarnaast creëert hij in zijn basic Engelse installatie met veel handwerk en creativiteit gemiddeld tweewekelijks een nieuwe gelimiteerde special.

  Visie van de brouwerij

  Het met plezier blijven brouwen van fantastische Delftse bieren voor de lokale en hooguit regionale markt. Met een focus op kwaliteit, creativiteit en variëteit. Gebaseerd op 40 jaar ervaring, met liefde voor het ambacht en de geboortestad Delft.

  Rondleiding in de brouwerij

  Het 'huis' van Delftse Brouwers: Delfts Brouwhuis (brewpub-restaurant) verzorgd de rondleidingen. Zij vertellen over de middeleeuwse kelders waar de brouwerij boven hangt, de biergeschiedenis van Delft en de brouwerij van Delftse Brouwers. De tweedelige middeleeuwse kelders die tijdens de verbouwing werden ontdekt en waarin resten werden gevonden van een van de eerste brouwerijen van Delft. Daar boven op een open vide hangt de brouwerij Delftse Brouwers.

  Activiteiten tijdens de rondleiding

  De tour kan aangevuld worden met een proeverij, een bierwandeltocht in Delft, lunch, diner enzovoort. Dit alles wordt georganiseerd en uitgevoerd door www.delftsbrouwhuis.nl.

  Delftse Brouwers in het nieuws

  Cookie instellingen