Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Halve Maan onthult nieuw bier: Straffe Hendrik Wild

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Halve Maan onthult nieuw bier: Straffe Hendrik Wild

17 februari 2014 om 16:06

De afgelopen weken was de Brugse brouwer de Halve Maan in het geheim bezig met de productie van een nieuwe variant van de Straffe Hendrik.

De brouwer heeft nu eindelijk de naam vrijgegeven: Straffe Hendrik Wild.

Brouwerij Halve Maan onthult nieuws bier: Straffe Hendrik Wild
Straffe Hendrik Quadrupel
Straffe Hendrik Quadrupel

Brouwerij de Halve Maan heeft op op hun Facebookpagina steeds verschillende foto's laten zien van gedeeltes van de bierflesjes van het nieuwe bier, om zo de nieuwsgierigheid van mensen te prikkelen. Nu is eindelijk bekend gemaakt dat de nieuwe aanwinst voor de brouwer Straffe Hendrik Wild is. Brouwerij de Halve Maan brouwde eerder de bieren Straffe Hendrik Tripel en Straffe Hendrik Quadrupel.

Lees ook

Oorsprong naam

Straffe Hendrik Wild is gebrouwen door middel van spontane gisting, in het Engels wild yeast genoemd. Hier komt dan ook de nieuwe naam voor dit bier vandaan.

Straffe Hendrik Wild nog niet te koop

Omdat het bier wordt gebrouwen met behulp van spontane gisting, maakt dit het brouwproces extra complex. De gist heeft tijd nodig om goed zijn werk te kunnen doen. Dit betekent dat de voorraden Straffe Hendrik Wild op dit moment nog zijn opgeslagen op een warme plek, zodat de gist goed kan ontwikkelen. Het bier kan dus nog niet worden geproefd. Pas over een maand of twee is dit wel mogelijk.