Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Hoegaarden bijna volledig operationeel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Hoegaarden bijna volledig operationeel

05 februari 2008 om 10:31

InBev heeft vier grote afvultanks geplaatst in de brouwerij van Hoegaarden. Bedoeling is onder meer dat het witbier tegen het einde van dit voorjaar opnieuw volledig in Hoegaarden wordt gebrouwen.

Brouwerij Hoegaarden bijna volledig operationeel
Hoegaardenlogo
Hoegaarden

De beslissing 2,5 jaar terug om het witbier in Jupille te gaan brouwen lokte binnen en buiten Hoegaarden heelwat protest uit. Er werd hiertoe vorig jaar reeds heelwat brouwmateriaal van Hoegaarden naar Jupille verhuisd en een aanvang gemaakt met het brouwen in Jupille. InBev bleef echter steeds nog een deel van het witbier in Hoegaarden brouwen. Op 10 september vorig jaar kondigde Sabine Sagaert, president België-Luxemburg van InBev, onverwacht terug te komen op de beslissing tot verhuis.

"Eind vorig jaar werd in Hoegaarden al een nieuwe flessenspoelinstallatie geleverd. Twee vatenlijnen en één flessenlijn zijn momenteel in opbouw. Vandaag werden vier afvultanks van 6 meter hoog en 3,5 meter diameter geplaatst, die tussen haakjes niet uit Jupille afkomstig zijn. Binnenkort volgen nog 6 fermentatietanks. We zijn ook bezig met de revisie van de bestaande infrastructuur. Alles verloopt volgens plan. We hopen dat de brouwerij volledig operationeel is tegen het einde van dit voorjaar", aldus InBev-woordvoerster Karen Coucke.

Aankomende zomer kunnen we dus weer lekker genieten van heerlijke witbiertjes van Hoegaarden, want het bier zal niet zo snel opraken als vorig jaar gebeurde.

Cookie instellingen