Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Kordaat verandert naam naar Casimir

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Kordaat verandert naam naar Casimir

08 april 2020 om 10:48

Brouwerij Kordaat uit Roermond zal voortaan onder de naam Brouwerij Casimir gaan brouwen. Om juridische stappen tegen Lidl te vermijden verandert brouwer Milan Dams de naam.  

Brouwer Milan Dams met mout
Brouwerij Casimir
Wit(h) a kick Header

Supermarktketen Lidl maakt einde aan jongensdroom 

Supermarktketen Lidl heeft een einde gemaakt aan de jongensdroom van Milan Dams. De bierliefhebber pur sang begon in 2016 in Roermond met zijn eigen brouwerij: Brouwerij Kordaat; een kleine ambachtelijke brouwerij waar de liefde voor bier voorop staat. Twee jaar later walste Lidl met een grote reclamecampagne voor het nieuwe Kordaat-pils de markt in. Brouwerij Kordaat wordt vanaf dan steevast geassocieerd met het budget-pilsje. 

Van het kastje naar de muur 

Brouwerij Kordaat Talrijke keren heb ik geprobeerd in gesprek te komen. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd en uiteindelijk gewoon genegeerd. Het enige wat ik nog kan doen is juridische stappen zetten. Dat wordt natuurlijk een ongelijke strijd: een grote keten met hele diepe zakken tegen een brouwer met een kleine portemonnee en een passie voor bier.” Een onrechtvaardigheidsgevoel overheerst bij de Roermondse brouwer. “Ik ben ervan overtuigd dat ik moreel gelijk heb. Dat is blijkbaar wat anders dan juridisch gelijk hebben. Het voelt niet eerlijk.”

Lees ook

Onder de naam Brouwerij Casimir

“Na lang wikken en wegen heb ik besloten me neer te leggen bij de situatie. Ik wil niet bakken met energie en geld steken in een eindeloze strijd. Ik heb ervoor gekozen verder te gaan met een naam die een zeer sterke band heeft tussen de stad Roermond waar we gevestigd zijn, en de krijgsmacht, waar ik als veteraan een nauwe band mee heb.

Vanaf heden zullen wij daarom verdergaan als Brouwerij Casimir. Vernoemd naar Ernst Casimir van Nassau-Dietz. Die bij het beleg van Roermond tijdens de 80 jarige oorlog nabij de stadsmuren sneuvelde. Zo kan ik weer doen waar ik goed in ben en waar ik plezier in heb: ambachtelijke bieren brouwen. Dat gaat ook prima onder de naam Brouwerij Casimir.” aldus Milan.