Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Nevel gaat voor lokaal | 100% Gelders bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Nevel gaat voor écht lokaal bier

20 januari 2020 om 13:41

Brouwerij Nevel gaat voortaan alle ingrediënten uit Gelderland halen. Nevel Artisan Ales is daarmee een brouwerij die 100% Gelderse speciaalbieren brouwt. 

Crowdfunding Brouwerij Nevel
Gelderse hop voor Brouwerij Nevel
Lokaal geteelde gerst voor Brouwerij Nevel

Brouwerij Nevel

Brouweij Nevel is een brouwerij die 'wilde bieren' maakt in Nijmegen. Elk biersoort heeft een karakter met uitdagende smaken, maar ook verfrissend en laag in alcohol. Wat deze brouwerij bijzonder maakt is dat deze al zijn ingrediënten voor hun bieren uit Gelderland haalt. Zij willen écht lokaal bier brouwen. Vanwege duurzaamheid maar ook omdat ze zo een unieke smaak kunnen creëren. Zo proef je de omgeving in de speciaalbieren die worden gebrouwen.  Gelderse hop plukken

Crowdfunding

Lees ook

De brouwerij maakte al zoveel mogelijk gebruik van de grondstoffen die beschikbaar zijn in de buurt, maar mede door crowdfunding gaan ze hier volledig op overschakelen. Zo hebben ze bijvoorbeeld Boerderijwinkel Heuvelhof en Tuinderij Gordons Spoor (boeren uit de omgeving) kunnen vinden die hen voorzien van de brouwgerst voor het bier. De brouwgerst wordt vermout bij Vloermouterij Masterveld. Dankzij Hop voor Bier en Hogenelst Hop, kunnen ze een 100% Gelders en biologisch bier maken.

Alle ingrediënten zijn geoogst, enkel had de brouwerij nog een plek nodig om alles op te slaan. Daarom zijn ze een crowdfunding gestart. Voor €99,- kon je een pakket met 5 flessen kopen van het eerste 100% Gelderse bier dat ze brouwen. Dankzij zo'n 170 crowdfunders hebben ze de opslag van complete oogsten kunnen voor financieren. 

Cookie instellingen