Brouwerij Nevel Artisan Ales is een bierbrouwerij uit Nijmegen (Nederland) die is opgericht in 2014. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.
Type brouwerij
Productiebrouwerij
Aantal biermerken
3
Opgericht in
2014 (9 jaar actief)
Straat
Waalbandijk 8-D
Postcode
6541 AJ
Plaats
Provincie
Land
Website
Lid van
Ketels te huur
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Winkel
Brouwerij Nevel Artisan Ales heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?
Voeg nu een bier toe van Brouwerij Nevel Artisan Ales!De brouwerij is in 2014 opgericht door Vincent Gerritsen en Mattias Terpstra. Toen heette de brouwerij nog Katjelam en zat in de Smeltkroes op het Honigcomplex. In 2016, na een studie van natuurkunde, besloten de jonge bierbrouwers een grotere brouwerij neer te zetten die uniek zou zijn in Nederland. Ze verhuisden naar een leegstaande fabriekshal op de Honig en veranderden de naam naar Nevel Artisan Ales. Na een flinke verbouwing konden ze medio 2017 beginnen met de productie op hun nieuwe installatie. In datzelfde najaar volgde een bottellijn en sindsdien is Nevel ook verkrijgbaar op fles. Ook hebben ze een kleine bottleshop en in 2018 openden ze een proeflokaal op Honig. Op 18 mei 2019 werd het proeflokaal officieel geopend. Je vindt er exclusieve bieren van Nevel met bijpassende bites geserveerd door De Nieuwe Winkel én Wally's Groente Pop-Up.
Nevel is een authentieke, duurzame brouwerij met een grote passie voor traditionele bierstijlen als saison, porter en stock ale. De inspiratie wordt uit het Rijk van Nijmegen zelf gehaald: bramen die langs hun fietsroute groeien, kersen van een boomgaard in Lent, bloemen op het terrein van de brouwerij"¦ Maar de brouwers kijken ook verder dan bier en verdiepen zich graag in ambachtelijke chocolade en kaas, vernieuwende restaurants en bijzondere kookboeken.
Ze werken uitsluitend met gemengde vergisting, waardoor de bieren verfrissend, droog en complex zijn. Een groot deel van de bieren heeft op houten vaten gerijpt om nog diepere smaken te creëren. Vaak wordt er gebrouwen met gisten die de brouwers zelf hebben gevangen in de omgeving van de brouwerij, waardoor het bier een echt lokaal karakter krijgt.
Er wordt gebruik gemaakt van zoveel mogelijk biologische ingrediënten en samen trekken ze er regelmatig op uit om kruiden en fruit te plukken voor het bier. Op die manier hebben ze altijd verse ingrediënten van het seizoen.
Het bier is een levend product met nagisting op fles en smaakevolutie: geen twee flessen smaken hetzelfde! En naast bier maken ze ook cider, natuurwijn, kombucha, kvass en andere gefermenteerde dranken. Ook worden er rondleidingen gegeven met proeverij voor groepen van 10 tot 20 personen.
Inschrijvingen Dutch Beer Challenge 2023 geopend
De biercompetitie 'Dutch Beer Challenge' staat dit jaar voor haar negende editie! Het evenement wordt op 19 april gehouden en Nederlandse brouwerijen kunnen vanaf nu hun bieren inschrijven.
Fonkelnieuwe bar 'Bar Nevel' opent haar deuren.
Fonkelnieuwe bar ‘Bar Nevel’ opent haar deuren. Het terras van de nieuwe locatie ligt altijd in de zon en is perfect om een borrel te doen met vrienden of collega's.">class="fab6k8g">Fonkelnieuwe bar ‘Bar Nevel’ opent haar deuren. Het terras van de nieuwe locatie ligt altijd in de zon en is perfect om een borrel te doen met vrienden of collega's.
Recordaantal van 550 bieren in 8e Dutch Beer Challenge
Op woensdag 13 april 2022 vindt voor de achtste keer de Dutch Beer Challenge plaats. Nederlandse brouwerijen hebben een recordaantal van 550 bieren ingeschreven voor de achtste editie van de biercompetitie.