Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Nevel Artisan Ales

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Nevel Artisan Ales

Brouwerij Nevel Artisan Ales is een bierbrouwerij uit Nijmegen (Nederland) die is opgericht in 2014. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Nevel Artisan Ales
Nevel Alm logo
Nevel Artisan Ales Alm bier

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Nevel Artisan Ales

Van Brouwerij Nevel Artisan Ales zijn er in totaal 1 bieren bekend waar je meer informatie over kunt bekijken.

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Nevel Artisan Ales!
 • Nevel Alm - Blond - 5,5%

  Alm is een speciaalbier van Nevel Artisan Ales uit Nijmegen. Het is een wild blond bier met vergeten kruiden, namelijk zomeralsem en citroenkruid. De kruiden geven het bier frisse, zachte toetsen van citrus en jong gras mee. 

Achtergrond informatie

Geschiedenis

De brouwerij is in 2014 opgericht door Vincent Gerritsen en Mattias Terpstra. Toen heette de brouwerij nog Katjelam en zat in de Smeltkroes op het Honigcomplex. In 2016, na een studie van natuurkunde, besloten de jonge bierbrouwers een grotere brouwerij neer te zetten die uniek zou zijn in Nederland. Ze verhuisden naar een leegstaande fabriekshal op de Honig en veranderden de naam naar Nevel Artisan Ales. Na een flinke verbouwing konden ze medio 2017 beginnen met de productie op hun nieuwe installatie. In datzelfde najaar volgde een bottellijn en sindsdien is Nevel ook verkrijgbaar op fles. Ook hebben ze een kleine bottleshop en in 2018 openden ze een proeflokaal op Honig. Op 18 mei 2019 werd het proeflokaal officieel geopend. Je vindt er exclusieve bieren van Nevel met bijpassende bites geserveerd door De Nieuwe Winkel én Wally's Groente Pop-Up.

Omschrijving brouwerij

Nevel is een authentieke, duurzame brouwerij met een grote passie voor traditionele bierstijlen als saison, porter en stock ale. De inspiratie wordt uit het Rijk van Nijmegen zelf gehaald: bramen die langs hun fietsroute groeien, kersen van een boomgaard in Lent, bloemen op het terrein van de brouwerij"¦ Maar de brouwers kijken ook verder dan bier en verdiepen zich graag in ambachtelijke chocolade en kaas, vernieuwende restaurants en bijzondere kookboeken.

Lokaal karakter bier

Ze werken uitsluitend met gemengde vergisting, waardoor de bieren verfrissend, droog en complex zijn. Een groot deel van de bieren heeft op houten vaten gerijpt om nog diepere smaken te creëren. Vaak wordt er gebrouwen met gisten die de brouwers zelf hebben gevangen in de omgeving van de brouwerij, waardoor het bier een echt lokaal karakter krijgt.    

Er wordt gebruik gemaakt van zoveel mogelijk biologische ingrediënten en samen trekken ze er regelmatig op uit om kruiden en fruit te plukken voor het  bier. Op die manier hebben ze altijd verse ingrediënten van het seizoen. 

Lees ook

Het bier is een levend product met nagisting op fles en smaakevolutie: geen twee flessen smaken hetzelfde! En naast bier maken ze ook cider, natuurwijn, kombucha, kvass en andere gefermenteerde dranken. Ook worden er rondleidingen gegeven met proeverij voor groepen van 10 tot 20 personen. 

Brouwerij Nevel Artisan Ales in het nieuws

 • Crowdfunding Brouwerij Nevel

  Brouwerij Nevel gaat voor écht lokaal bier

  Brouwerij Nevel gaat voortaan alle ingrediënten uit Gelderland halen. Nevel Artisan Ales is daarmee een brouwerij die 100% Gelderse speciaalbieren brouwt. 

 • Mitra Bier vd Maand - Nevel Ale

  Nevel Alm: Mitra bier van de maand

  Nevel Alm is in de maand oktober het bier van de maand bij Mitra. Elke maand selecteert de drankenspeciaalzaak samen met Biermagazine een bier dat kans maakt op bier van het jaar.

 • Dutch Beer Challenge 2019

  Winnaars Dutch Beer Challenge 2019

  De winnende bieren van de Dutch Beer Challenge 2019 zijn bekendgemaakt. In totaal vielen er 76 (speciaal)bieren in de prijzen tijdens de grootste bierverkiezing van Nederland.