Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Nevel Artisan Ales

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Nevel Artisan Ales

Brouwerij Nevel Artisan Ales is een bierbrouwerij uit Nijmegen (Nederland) die is opgericht in 2014. Deze brouwerij heeft 8 bieren in het assortiment.

Nevel Artisan Ales
Nevel Wild bier in de natuur
Nevel Dwaal fles 33cl

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Nevel Artisan Ales

Brouwerij Nevel Artisan Ales heeft 8 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Nevel Artisan Ales!
 • Nevel Dwaal - Wit - 5,7%

  Dwaal is een fris bier met tinten van citrus en gras gevolgd door een licht zuurtje. Romig en smeuïg zoals een witbier hoort te zijn, met een vleugje wrangheid.. Dwaal bevat zechuanpeper en inheems berenklauwzaad uit lokaal voedselbos Ketelbroek.

 • Nevel x Heilung - Alu - Tripel - 8,5%

  Nevel X Heilung - Alu is een bloemig, verfrissend en dorstlessend bier. Het bier is gebrouwen met een Scandinavisch kruidenmengsel, waaronder wilde gagel en moerasspirea, en bevat gecarameliseerde Deense honing. De saison gistcultuur voegt een extra dimensie toe aan de smaak.

 • Nevel Wild - Ale - 6%

  Nevel Wild is een bijzonder bier van Brouwerij Nevel uit Nijmegen. Het bijzondere bier is gebrouwen met verschillende granen en subtiele dosis aromatische hoppen. De wilde gist geeft dit bier zijn uitgesproken geur en licht zure afdronk. Met 6% is het een prachtig doordrinkbaar bier.

 • Nevel Alm - Blond - 5,5%

  Alm is een speciaalbier van Nevel Artisan Ales uit Nijmegen. Het is een wild blond bier met vergeten kruiden, namelijk zomeralsem en citroenkruid. De kruiden geven het bier frisse, zachte toetsen van citrus en jong gras mee. 

 • Nevel Meander - Ale - 5,9%

  Zo omschrijft Nevel hun Meander: "Meander heeft een zachte, zilte bite van rabarber, die zich subtiel weeft door de rode fruittoetsen van het zwarte bessenblad. Een wijnachtig, elegant en mineralig bier waarin veel te ontdekken valt."

 • Nevel Purper - Ale - 4,4%

  Purper heeft een complexe smaak met een zuurtje van de aroniabessen en een drogende afdronk door de tannines. Het is super drinkbaar en heeft een mooie body.

 • Nevel Rust - Blond - 6%

  Nevel Rust heeft een houtkarakter die niet al te zwaar is. Dit bier heeft aroma's van mandarijn en honingmeloen met een frisse hint van watermunt.

 • Nevel Erve - India Pale Ale - 6,5%

  Erve is een bitter, droog en rustiek bier met een uitgesproken palet van Gelderse Cascade hop, die warme toetsen van steenfruit en citrus aan het bier geeft. 

  Achtergrond informatie

  Geschiedenis

  De brouwerij is in 2014 opgericht door Vincent Gerritsen en Mattias Terpstra. Toen heette de brouwerij nog Katjelam en zat in de Smeltkroes op het Honigcomplex. In 2016, na een studie van natuurkunde, besloten de jonge bierbrouwers een grotere brouwerij neer te zetten die uniek zou zijn in Nederland. Ze verhuisden naar een leegstaande fabriekshal op de Honig en veranderden de naam naar Nevel Artisan Ales. Na een flinke verbouwing konden ze medio 2017 beginnen met de productie op hun nieuwe installatie. In datzelfde najaar volgde een bottellijn en sindsdien is Nevel ook verkrijgbaar op fles. Ook hebben ze een kleine bottleshop en in 2018 openden ze een proeflokaal op Honig. Op 18 mei 2019 werd het proeflokaal officieel geopend. Je vindt er exclusieve bieren van Nevel met bijpassende bites geserveerd door De Nieuwe Winkel én Wally's Groente Pop-Up.

  Omschrijving brouwerij

  Nevel is een authentieke, duurzame brouwerij met een grote passie voor traditionele bierstijlen als saison, porter en stock ale. De inspiratie wordt uit het Rijk van Nijmegen zelf gehaald: bramen die langs hun fietsroute groeien, kersen van een boomgaard in Lent, bloemen op het terrein van de brouwerij"¦ Maar de brouwers kijken ook verder dan bier en verdiepen zich graag in ambachtelijke chocolade en kaas, vernieuwende restaurants en bijzondere kookboeken.

  Lokaal karakter bier

  Ze werken uitsluitend met gemengde vergisting, waardoor de bieren verfrissend, droog en complex zijn. Een groot deel van de bieren heeft op houten vaten gerijpt om nog diepere smaken te creëren. Vaak wordt er gebrouwen met gisten die de brouwers zelf hebben gevangen in de omgeving van de brouwerij, waardoor het bier een echt lokaal karakter krijgt.    

  Lees ook

  Er wordt gebruik gemaakt van zoveel mogelijk biologische ingrediënten en samen trekken ze er regelmatig op uit om kruiden en fruit te plukken voor het  bier. Op die manier hebben ze altijd verse ingrediënten van het seizoen. 

  Het bier is een levend product met nagisting op fles en smaakevolutie: geen twee flessen smaken hetzelfde! En naast bier maken ze ook cider, natuurwijn, kombucha, kvass en andere gefermenteerde dranken. Ook worden er rondleidingen gegeven met proeverij voor groepen van 10 tot 20 personen. 

  Brouwerij Nevel Artisan Ales in het nieuws

  Cookie instellingen