Brouwerij Nevel Artisan Ales

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Waalbandijk 8 D
Postcode
6541 AJ
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (5 jaar actief)
Opgericht in
2014
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij Nevel Artisan Ales

Brouwerij Nevel Artisan Ales in het nieuws

Winnaars Dutch Beer Challenge 2019

Brouwerij Van Moll heeft Het Knapste Etiket van 2018!

Bier Top 30 bekendgemaakt in Bier! Magazine

Achtergrond informatie

Geschiedenis

De brouwerij is in 2014 opgericht door Vincent Gerritsen en Mattias Terpstra. Toen heette de brouwerij nog Katjelam en zat in de Smeltkroes op het Honigcomplex. In 2016, na een studie van natuurkunde, besloten de jonge bierbrouwers een grotere brouwerij neer te zetten die uniek zou zijn in Nederland. Ze verhuisden naar een leegstaande fabriekshal op de Honig en veranderden de naam naar Nevel Artisan Ales. Na een flinke verbouwing konden ze medio 2017 beginnen met de productie op hun nieuwe installatie. In datzelfde najaar volgde een bottellijn en sindsdien is Nevel ook verkrijgbaar op fles. Ook hebben ze een kleine bottleshop en in 2018 openden ze een proeflokaal op Honig. Op 18 mei 2019 werd het proeflokaal officieel geopend. Je vindt er exclusieve bieren van Nevel met bijpassende bites geserveerd door De Nieuwe Winkel én Wally's Groente Pop-Up.

Omschrijving brouwerij

Nevel is een authentieke, duurzame brouwerij met een grote passie voor traditionele bierstijlen als saison, porter en stock ale. De inspiratie wordt uit het Rijk van Nijmegen zelf gehaald: bramen die langs hun fietsroute groeien, kersen van een boomgaard in Lent, bloemen op het terrein van de brouwerij"¦ Maar de brouwers kijken ook verder dan bier en verdiepen zich graag in ambachtelijke chocolade en kaas, vernieuwende restaurants en bijzondere kookboeken.

Lokaal karakter bier

Ze werken uitsluitend met gemengde vergisting, waardoor de bieren verfrissend, droog en complex zijn. Een groot deel van de bieren heeft op houten vaten gerijpt om nog diepere smaken te creëren. Vaak wordt er gebrouwen met gisten die de brouwers zelf hebben gevangen in de omgeving van de brouwerij, waardoor het bier een echt lokaal karakter krijgt.    

Er wordt gebruik gemaakt van zoveel mogelijk biologische ingrediënten en samen trekken ze er regelmatig op uit om kruiden en fruit te plukken voor het  bier. Op die manier hebben ze altijd verse ingrediënten van het seizoen. 

Het bier is een levend product met nagisting op fles en smaakevolutie: geen twee flessen smaken hetzelfde! En naast bier maken ze ook cider, natuurwijn, kombucha, kvass en andere gefermenteerde dranken. Ook worden er rondleidingen gegeven met proeverij voor groepen van 10 tot 20 personen. 

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.