Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij 't IJ vereeuwigd struisvogels in Tilburg

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij 't IJ vereeuwigd struisvogels in Tilburg

19 mei 2021 om 16:32

Brouwerij 't IJ en Pizzabar Rijslust in Tilburg zijn samen tot een fraai design gekomen dat prijkt op de grote wand van het restaurant aan de Willem II straat.

Paul Watty streetart van Brouwerij 't IJ
IJ struisvogels bij Rijslust
Brouwerij t IJ bieren met nieuwe labels uit 2021

IJ struisvogels

De afgelopen anderhalf jaar waren Pizzabar Rijslust in Tilburg en Brouwerij ’t IJ uit Amsterdam op zoek naar hét perfecte beeld op de grote wand van het restaurant aan de Willem II straat in Tilburg. Uiteindelijk werd met streetart kunstenaar Paul Watty de keuze gemaakt, waarbij zowel het thema van Rijslust, reizen, als het beeldmerk van Brouwerij ’t IJ afgebeeld werd; prachtig grote struisvogels.

Paul Watty aan het werk met de struisvogels op de gevel van Rijslust in Tilburg Streetart is hot. De vaak grote, kale zijmuren van panden veranderen de laatste jaren in rap tempo in enorme canvassen voor de meest uiteenlopende kunst. Zo ook in Tilburg, waar zelfs een wandelroute is uitgezet om alle werken eens op je gemak te bekijken.

Paul Watty

Streetart kunstenaar Paul Watty (44) behoort tot de derde generatie graffitischrijvers in Tilburg, begonnen tijdens een reis naar de Molukken als de eerste graffitiartiest aldaar. Naast het vele werk dat hij met SKV (de Stoepkrijt vandalen) op straat maakte, is hij ook een succesvol designer. Voor Rijslust en Brouwerij ’t IJ kwam hij al snel met het idee voor de struisvogels, wat een schot in de roos bleek. De dames van Rjislust Martine, Rosanne en Kim zijn er dolgelukkig mee, en alle werknemers van ’t IJ waren er best wel trots op toen de eerste foto’s in Amsterdam werden getoond.

Rijslust

Rijslust bestaat nu ruim twee jaar als warme, gezellige pizzabar met rijzen (het deeg neemt 48 uur de tijd), maar vooral reizen als basis: op en neer naar Italië voor wijn en oven, Lonely Planets in de kast, muurschilderingen met internationale tinten … En nu dus de struisvogels op de muur buiten. De vriendschap met Brouwerij ’t IJ uit Amsterdam was al eerder gesloten en hun bieren werden er met veel plezier geschonken. Tijd om de vriendschap goed zichtbaar te maken.

Lees ook

Brouwerij 't IJ

Brouwerij ’t IJ doet graag dingen met de kunst. In 2019 organiseerde ze met Pasen een expo met beschilderde struisvogeleieren, maar ook werden al eerder kunstenaars uitgenodigd om grote en kleinere muurschilderingen te maken met de brouwerij als thema. De laatste, 11 meter hoge schildering in Amsterdam was geen lang leven beschoren, op last van de gemeente werd deze al snel verwijderd omdat ’t IJ hiermee zo ongeveer elke regel qua reclamewetgeving overtrad. De schildering is Tilburg is ditmaal in samenwerking met de gemeente tot stand gekomen. Zo zullen deze struisvogels nog een lange tijd te bewonderen zijn.

Brouwerij