Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Wispe bestaat 10 jaar

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Wispe bestaat 10 jaar

15 maart 2019 om 15:39

Brouwerij Wispe uit Weesp bestaat dit 10 jaar. Het jubileumjaar van de bierbrouwerij wordt dit weekend afgetrapt bij Theater City of Wesopa tijdens het MuziekFilmFestival.

Wispe bier bord
Wispe brouwerij logo
Wispe header image

Brouwerij Wispe

Wispe is in 2009 opgericht door de broers Jerrit, Jitze en Remko Vellenga. Dit jaar bestaat het Weesper biermerk 10 jaar. Het jubileumjaar wordt feestelijk geopend bij Theater City of Wesopa waar Wispe hoofdsponsor is van het zesde MuziekFilmFestival.

Later dit jaar opent Wispe haar eigen brouwerij in de Laurentiuskerk in Weesp. Ook dan zal Wispe aandacht besteden aan haar tienjarig bestaan.

Bekroning samenwerking

Wispe en Wesopa, de twee oudste benamingen voor Weesp. Het theater en de brouwerij werken al vanaf het eerste begin samen. Om de goede samenwerking te onderstrepen heeft Wispe vrijdag de lichtbak aan de gevel van het theater vervangen voor een eigen lichtbak.

City of Wesopa is daarmee de eerste horeca in Weesp die de lokale bierbrouwer aan de gevel hangt in plaats van een landelijk pilsmerk. Het is een sfeervolle blikvanger waarmee het theater het Weesper bier support. De lichtbak van is handgemaakt en voorzien van energiezuinige ledverlichting. 

Lees ook

Slotavond vol verrassingen

City of WesopaTijdens de afsluiting van het MuziekFilmFestival op zaterdagavond is Wispe aanwezig en kunnen bezoekers kans maken op mooie bierpakketten. Ook kun je je laten bijpraten over de plannen voor de Weesper bierbrouwerij.

Op de slotavond maken de broers ook het nieuwe Wispe T-shirt bekend. Bijna 300 keer is er gestemd op verschillende designs. Ruim 150 investeerders van de crowdfundingactie van Wispe krijgen het winnende T-shirt als beloning.

Tegelijkertijd zal op deze slotavond Fenno Werkman een selectie laten zien van zijn unieke beeldmateriaal op het Scopitone feest. Als fotograaf van Paul McCartney had hij contact met The Beatles en is hij eigenhandig verantwoordelijk voor het redden van een schat aan beeldmateriaal. Op het Scopitone feest kan er zeker ook gedanst worden. 

Meer informatie over het MuziekFilmFestival en het Scopitone feest is te vinden op: http://www.wesopa.nl/events/over-het-festival/