Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Wispe start crowdfunding voor brouwerij in Laurentiuskerk

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Wispe start crowdfunding voor brouwerij in Laurentiuskerk

07 november 2018 om 17:19

Op 8 november, precies twee jaar na de grote brand, wordt de nieuwe spits weer op de toren van de Laurentiuskerk geplaatst. Een spectaculair moment dat Wispe aangrijpt om hun crowdfundingcampgne te lanceren voor een bierbrouwerij.

Brouwerij Wispe
Wispe header
Wispe brouwerij logo

Wispe start crowdfunding op hoogtepunt verbouwing Laurentiuskerk

De bouw van de nieuwe torenspits was voor de inwoners van Weesp goed te volgen. Op het plein naast de kerk werd de 25 meter hoge spits herbouwd. Aanstaande donderdag, precies twee jaar na de brand, wordt het bouwwerk met behulp van twee grote kranen weer op de 40 meter hoge toren gehesen. Een spectaculair moment dat tussen 11.00 en 14.00 uur plaatsvindt.

Ook binnen ondergaat de Laurentiuskerk een ware metamorfose. Naast drie koperen brouwketels komen in de kerk acht lagertanks en een afvullijn te staan. Wispe kan hiermee 250.000 liter bier per jaar brouwen. Verder opent de brouwer er een proeflokaal,  bierwinkel en brouwlab waar nieuwe bieren worden ontwikkeld. Ook de ambachtelijke jeneverstokerij van Anker Weesp krijgt een plek in de brouwerij. Op een steenworp afstand van de kerk zal Wispe de hop gaan verbouwen voor hun bieren.

Brouwerij Wispe in kerk

Lees ook

Crowdfunding

Een groot deel van de financiering van de plannen is rond, maar Jerrit, Jitze en Remko Vellenga zijn er nog niet. Het hoogtepunt van de verbouwing grijpen de broers aan als startschot voor hun campagne. Om hun droom waar te maken willen de broers met crowdfunding de komende twee maanden € 150.000 tot € 200.000 ophalen. Naast een goed rendement en een vermelding van je naam in de brouwerij, ontvangen investeerders leuke extra’s. Tegelijkertijd wil Wispe met de campagne geïnteresseerden bij de plannen betrekken.

Onder alle investeerders verloot Wispe ook een bijzondere overnachting boven de brouwerij. In de kerktoren waar eens de klokken van de Laurentiuskerk hingen, komt namelijk een unieke hotelkamer.

Wispe Tap takeover in WesopaBrouwerij Wispe in de kerk

Om mogelijke investeerders over hun plannen te vertellen en vragen te beantwoorden,
organiseert Wispe de komende tijd verschillende evenementen. Zo staan de broers op zaterdag 10 november met een Tap Takeover in de City of Wesopa in Weesp. Van 22.00 - 23.00 uur stroomt er dan uitsluitend Wispe bier uit de kranen van het theater. De bieren worden door de brouwers zelf getapt. Er is deze avond alle gelegenheid om met de broers in gesprek te gaan.

Alle initiatieven rond de crowdfundingcampagne van Wispe zijn te vinden op www.wispe.nl/crowdfunding.