Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij Wispe | Brouwerij in Weesp

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Wispe

Bierbrouwerij Wispe is een bierbrouwerij uit Weesp (Nederland) die is opgericht in 2009. Deze brouwerij heeft 8 bieren in het assortiment.

Wispe header image
Vrolijk bier logo
Wispe IPA

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij Wispe

Bierbrouwerij Wispe heeft 8 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij Wispe!
 • Wispe Bock - Bock - 7%

  Een biologisch, diepdonker bier met gebrande mout, waardoor je zoete, maar ook lichtbittere tonen in het bier kunt ontdekken.

 • Wispe 0,5% IPA - India Pale Ale - 0,5%

  Wispe 0,5% wordt gepresenteerd als een bier met een hoppig en fris karakter. Deze alcoholarme IPA werd in 2019 gelanceerd door de microbrouwerij uit Weesp. 

 • Wispe Roaring Twenties Revival - India Pale Ale - 5,6%

  Wispe NEIPA (alc. 5,6%) is een sprankelend bier met een bloemig bouquet van hoparoma’s. Het fruitige bier heeft een lichtbittere afdronk. 

 • Wispe Blond - Blond - 6%

  Met de Wispe Blond proef je de eigenwijze smaak van ambachtelijk bier. Een bier met karakter, vol en zacht van smaak met een licht zoete ondertoon. Wispe Blond wordt gebrouwen met zorgvuldig geselecteerde mout en hop en kan het hele jaar worden gedronken.  De smaken komen het beste tot hun recht bij een tempratuur van 6°C - 8°C graden. Wispe Blond heeft een alcoholpercentage van 6%.

 • Wispe IPA - India Pale Ale - 6,4%

  De Wispe IPA van brouwerij Wispe heeft een aroma en smaak die doet denken aan citrus en tropsch fruit. Het is een biologische gebrouwen India Pale Ale. 

 • Wispe Porter - Porter - 6,3%

  De Porter van Brouwerij Wispe bevat een volle gebrande smaak en duidelijke tonen van chocolade.

 • Wispe tripel - Tripel - 7%

  De Wispe Tripel is een zwaarder, bovengistend biologisch bier (7% alc.). Aan de Tripel wordt haver, tarwe- en gerstemout toegevoegd. Een combinatie van fruitige en kruidige accenten geven de Tripel een aangenaam verfrissende smaak.

 • Wispe Wit - Wit - 5%

  Met Wispe Wit proef je de lente en de zomer. Het is een puur tarwebier met een robuust frisse smaak. Door het gebruik van gerste-, tarwemout, korianderzaad, sinaasappelschillen en vlierbesbloesem krijgt het bier karaktervolle bittertonen. Verder wordt gebruik gemaakt van traditionele ingrediënten als havervlokken en speltmout.  Wispe Wit kan het beste gedronken worden bij een tempratuur van 4°C - 6°C. Het bier heeft een alcoholpercentage van 5%

Niet meer gebrouwen door Bierbrouwerij Wispe

Er is bij ons 1 bier bekend van Bierbrouwerij Wispe die nu niet meer wordt gebrouwen.

Achtergrond informatie

Wispe uit Weesp is opgericht in juli 2009 door de tweelingbroers - Jitze Vellenga en Remko Vellenga. Naast Weesp is het bier inmiddels geïntroduceerd in verschillende andere plaatsen en er zit nog meer in ‘t vat.

Jamie Oliver

Op 3 juli 2009 werd Wispe met een feest aan de Vecht in Weesp voor het eerst geïntroduceerd. Het eerste brouwsel van 1.000 liter was binnen korte tijd uitverkocht en ook de volgende 1.000 liter ging er in een rap tempo doorheen. Na enkele maanden besloten de broers het afzetgebied verder te vergroten naar omringende plaatsen. In Amsterdam wordt het bier sinds begin dit jaar verkocht bij onder andere Mitra slijterijen en verschillende horecagelegenheden. Ook restaurant Fifteen van de populaire tv-kok Jamie Oliver gaat binnenkort het Weesper bier schenken.

Weesp was voeger Wispe

Wispe is een van de eerste benamingen voor de Vechtstad Weesp. De stad stond dankzij het schone Vechtwater lange tijd bekend om haar bier van uitstekende kwaliteit. De Weesper brouwerijen werden niet alleen binnen Nederland gewaardeerd, maar ook ver daarbuiten. Naast het bier was een andere belangrijke peiler voor de stad Weesp de cacao-industrie.

Het wereldwijd bekende verwerkingsproces 'Dutching' vindt hier zijn oorsprong. Dutching maakt het mogelijk om cacaobonen te malen tot poeder welke geschikt is voor het maken van (chocolade)dranken. Het proces is bedacht door de cacao-gigant Van Houten die zijn fabrieken had in Weesp.

Lees ook

Cacao

Lange tijd hebben de brouwmeesters van Wispe gezocht naar een bier dat zich kon onderscheiden van overige bieren. Het doel? Een eigentijdse benadering te geven aan speciaal bier. Met uiterste zorg werden de beste ingrediënten samengesteld. Het proces werd nauwlettend in de gaten gehouden en waar nodig bijgesteld. Het schone water en de cacao vormen de bron van inspiratie voor het eigentijdse Wispe bier. Een origineel blond bier dat wordt gebrouwen met uitsluitend de beste biologische ingredienten. Wispe blond (6%) heeft een een verfijnde bitterheid, zeer volle en zachte smaak en licht zoete ondertoon. Een vleugje cacao zorgt voor een bijzondere beleving.

Het afgelopen jaar zijn meer dan 20.000 flessen de toonbank over gegaan. De broers zijn van plan Wispe uit te laten groeien tot een kwalitatief en volwassen merk. Sinds eind 2009 wordt het bier gebrouwen met uitsluitend 100% biologische ingrediënten. Hierdoor mag het Eko-keurmerk worden gevoerd.

Groei

Wispe heeft een uitstekend 2011 achter de rug. In dat jaar werd er 50 procent meer bier gebrouwen dan het jaar daarvoor. In totaal ging er bijna 7.000 liter Wispe over de toonbank. Wispe is nu alleen nog verkrijgbaar als Blond bier, maar er moeten meer soorten op de markt komen. Ook wil Wispe verder de regio in om het bier te verkopen.

Brouwerij Wispe introduceert tweede bier

Half 2013 heeft de brouwerij zijn tweede bier geïntroduceerd een witbier: Wispe Wit. Vier jaar na de lancering van het eerste bier, de Wispe Blond, vond de twee broers die de brouwerij runnen het tijd worden voor een tweede bier. Na meerdere proefbrouwsels te hebben gemaakt, is het resultaat een witbier met 5 procent alcohol waarbij aan het brouwsel koriander, vlierbesbloesem en sinaasappelschillen zijn toegevoegd.

Laurentiuskerk

In 2017 wordt hard gewerkt om de Laurentiuskerk in Weesp om te bouwen tot appartementen, yogastudio en ook de Wispe Proefbrouwerij gaat zich er vestigen. In de Laurentiuskerk heeft Wispe Brouwerij ketels te huur, een restaurant en beschikken ze over een eigen bierwinkel met slijterijvergunning. 

Bierbrouwerij Wispe in het nieuws