Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Budelse Brouwerij lanceert Masterclasses Bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Budelse Brouwerij lanceert Masterclasses Bier

13 januari 2014 om 10:00

Bier en speciaalbier leeft steeds meer bij  de Nederlandse consument. Het is daarom erg belangrijk dat de biergenieter niet alleen meer bieren ontdekt maar ook de kennis over bier vergroot. 

Budelse Brouwerij lanceert Masterclasses Bier
Budels Kolos
Budels Capucijn logo

Bier smaakt nog beter als bekend is hoe je bier moet proeven en als je weet welke elementen de smaak in het bier bepaalt. De Budelse Brouwerij, die al van generatie op generatie binnen de familie wordt voortgezet,  gaat daarom haar kennis over bier delen in een zestal Masterclasses Bier.

Wat leer je op de masterclass?

Carine Arts, directeur Budelse Brouwerij: “Ons assortiment bestaat uit 13  bieren waarbij natuurlijk ieder bier een geheel eigen smaak en brouwwijze heeft. Bij bier denken nog steeds veel mensen alleen aan pils en niet aan speciaalbieren.

Ook is bij velen onbekend hoeveel invloed de keuze van het glaswerk heeft op de smaakbeleving. De biersmaak wordt voor 80% bepaald door het aroma en de geur van het bier. Dus als je de geur van een speciaalbier opsluit in een smal glas, bijvoorbeeld een pilsglas in plaats van in een glas met meer ruimte aan de bovenzijde, dan ruik je veel minder en smaakt het bier totaal anders.

Lees ook

Verder is bier een uitstekende begeleider bij eten en kan een gerecht door de juiste bierkeuze veel intenser van smaak zijn. Kortom, op het menu staat een avondvullend programma met veel interessante bierweetjes dat bovendien wordt afgesloten met een klein bierexamen.”

Data masterclasses

De Budelse Brouwerij organiseert in haar eigen proeflokaal De Bierparel in Budel op de volgende data Masterclasses. Tijdens iedere avond staat een ander thema centraal:

Voor uitgebreide informatie en aanmelding: kijk op www.budels.nl/masterclass

Budelse Brouwerij

In 1870 is de Budelse Brouwerij opgericht door de overgrootvader van Harry, Carine en Gerard Arts. Vandaag de dag runt de vierde generatie deze onafhankelijke familiebrouwerij in Budel. Van jongs af aan hebben zij de kneepjes van het brouwersvak meegekregen. Er worden inmiddels 13  verschillende bieren gebrouwen waarvan er 5 biologisch zijn. Het assortiment wordt aangevoerd door het  paradepaardje Budels Pilsener dat gebrouwen wordt met zacht brouwwater en de basis vormt  voor een verfijnde smaak.

Kijk voor een compleet overzicht van alle masterclasses in de Biernet agenda!

Cookie instellingen