Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Budweiser wil niet in de film

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Budweiser wil niet in de film

06 november 2012 om 11:59

AB-Inbev wil niet dat in de nieuwe film 'Flight' van Paramount Pictures blikjes Budweiser getoond worden. 

Flight
Bud bier logo
Bud King of Beers

In de film speelt Denzel Washington een alcoholistische piloot die beschonken achter de stuurknuppel plaats neemt. Hij drinkt onder andere Budweiser. AB-Inbev wil niet in verband worden gebracht met alcoholmisbruik: "Wij zouden misbruik van onze producten nooit toejuichen" laat de brouwer in een verklaring weten.

Verantwoord drinken

"We hebben een lange geschiedenis in het promoten van verantwoord alcoholgebruik en zijn fel tegen gebruik van alcohol in het verkeer. Mede daarom betreuren wij het zeer dat Paramount Pictures één van onze producten op deze manier gebruikt", aldus AB-Inbev.

Lees ook

Toestemming vragen

De film gaat over een alcoholist en er komen er verschillende drankmerken herkenbaar in beeld. Een daarvan is het vodkamerk Stolichnaya. De importeur van deze vodka in de Verenigde Staten, de firma William Grant & Sons, zegt dat de filmproducent eveneens geen toestemming aan hun gevraagd heeft. Toestemming zouden ze ook niet van ons gekregen hebben gaf de drankenfirma aan.

Overtreding

Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat de filmmakers hun boekje ter buiten zijn gegaan. Uit het verleden blijkt dat merken gebruikt mogen worden in films als er maar sprake is van artistieke relevantie.

Het is nog niet bekend of Paramount Pictures gehoor geeft aan het verzoek van AB-Inbev. De film Flight is eind januari 2013 te zien in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hier alvast de trailer...

Cookie instellingen