Carlsberg

Carlsberg: meer ambachtelijk

Carlsberg is de derde brouwer ter wereld. Bij de presentatie van hun jaarcijfers gaven zij aan om meer te willen doen met ambachtelijke bieren en ze vooral willen groeien in Azië.

08 februari 2018 om 13:40


Ambachtelijk bier van Carlsberg

Bierbrouwer Carlsberg groeide afgelopen jaar hard op de Europese markt voor ambachtelijk bier, bleek deze week uit de presentatie van de jaarcijfers. Ook zette het bedrijf in West-Europa meer van zijn alcoholvrije bieren af.

Hanoi BeerVerder kijkt de Deense brouwer naar groeimarkten als Azië. Zo zijn ze in gesprek met de Vietnamese regering over het nemen van een belang in Hanoi Beer. Carlsberg trok zich daarentegen terug uit slecht presterende markten zoals Finland. 

Carlsberg heeft onder andere Tuborg, Grimbergen bieren, Mythos en Somersby ciders in zijn portfolio. 

Carlsberg bierproductie

De totale bierproductie van Carlsberg nam afgelopen jaar met 2 procent af naar 112,4 miljoen hectoliter. Dat komt volgens Carlsberg vooral door Rusland, waar het sinds vorig jaar verboden is om bier in groot formaat plastic flessen te verkopen. Ook de omzet daalde licht naar 61,8 miljard kroon.

De nettowinst, die gedrukt werd door een afschrijving van 4,8 miljard kroon op het Russische biermerk Baltika, was 1,3 miljard Deense kroon.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Stella Artois

Aportomatic
Een leuke reclame van het biermerk Stella Artois. Als man houd je van twee dingen, bier en vrouwen. Als je dan toch tussen die twee moet kiezen en je ziet een biertje van Stella Artois, dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Proost!

Meer reclames van Stella Artois

Laatste reacties