Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grimbergen | Belgisch abdijbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grimbergen

Grimbergen bier wordt gebrouwen met vier grondstoffen: Water, graan, hop en gist. Proef het bier van de Grimbergen feniks en voel jezelf herleven.

Grimbergen abdijbieren
Grimbergen Double Ambrée

Achtergrond Informatie

Grimbergen bieren worden gebrouwen door Alken-Maes Brouwerij in Alken. Er zijn op dit moment 8 biermerken van Grimbergen bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Het recept van Grimbergen bier heeft de tijd en álle beproevingen doorstaan en is tot de dag van vandaag een zeer levendig brouwsel met een eigen karakter!

Grimbergen is authentiek, uniek en complex dankzij zijn vele aroma's doet het Grimbergen bier je bij elke slok onverwachte smaken ontdekken.

Grimbergen was eigendom van Alken-Maes. Na de overname door Heineken van deze Belgische brouwerij werd Grimbergen als onderdeel van de deal overgedragen aan het Deense Carlsberg. Heineken bedong daarbij echter een licentie om Grimbergen bier voor de Belgische markt te behouden. 

Als gevolg hiervan brouwt Alken-Maes de Grimbergen bieren voor de Belgische markt, terwijl Carlsberg verantwoordelijk is voor de wereldwijde verkoop van het Belgische abdijbier. Zij laten het in Frankrijk brouwen bij de Kronenbourg brouwerij. 

Alle Grimbergen merken

 • Grimbergen Blanche - Wit - 6%

  Grimbergen Blanche heeft een frisse en fruitige smaak.

 • Grimbergen Blond - Blond - 6,7%

  Grimbergen Blond heeft een fruitige en licht zoetige smaak.

 • Grimbergen Double Ambrée - Dubbel - 6,5%

  Deze dubbel is bitterzoet met aroma's van karamel, gedroogde pluimen. 

 • Grimbergen Dubbel - Dubbel - 6,5%

  Grimbergen Dubbel heeft een licht zoetige smaak.

 • Grimbergen Goud - Blond - 8%

  Dit is een sterk blond bier, vol karakter. Ondanks de hergisting op de fles is het toch zeer toegankelijk.

 • Grimbergen Optimo Bruno - Quadrupel - 10%

  De smaak van Grimbergen Optimo Bruno is zoet-bitter en uitgesproken volrond. De grote densiteit geeft dit bier een volle, krachtige en alcoholische afdronk. De dubbele gisting zorgt voor een perfecte balans tussen hop en mout. Dit is een degustatiebier voor echte kenners.

 • Grimbergen Tripel - Tripel - 9%

  Grimbergen Tripel heeft een licht bittere en licht zoetige smaak. De bleke moutsoorten geven aan deze tripel zijn diepe okerkleur.

 • Grimbergen Winter - Winter - 6,5%

  Een volle zoet-bittere smaak en een zacht sprankelend karakter kenmerken Grimbergen Winter. Met toetsen van kruiden, karamel en zeste krijgt dit uniek abdijbier een warm, aangenaam smaakgevoel. Ideaal tijdens de koudste tijd van het jaar. 

Bekijk alle Grimbergen merken

Cookie instellingen