Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Vroeg carnavals nieuws: plastic bierglazen niet meer verplicht

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

carnavals nieuws: plastic bierglazen niet meer verplicht

22 september 2011 om 14:09

Dit jaar was er grote opschudding in Maastricht: Bierglazen werden verboden tijdens carnaval en iedereen moest uit plastic glazen drinken.

plastic bierglazen niet meer verplicht

Burgemeester Onno Hoes van Maastricht heeft nu (een klein half jaar voor het begin van carnaval) laten weten dat de horeca zelf mag kiezen of ze bier in plastic glazen of in normale bierglazen gaan verkopen. De aankomende jaren zal er aan dit beleid niet getornd worden.

Lees ook

Over afgelopen carnaval zegt de burgemeester: "Dit overgangsjaar heeft geholpen. De kern van het Maastrichtse carnaval is bier." Wel gaat er gekeken worden naar karren / carvans met bier die naar de stad worden meegenomen. "Mensen brengen complete kratten bier op die karren mee. Dat is lang niet altijd alleen voor eigen gebruik. Ze verkopen ook drank aan voorbijgangers. Ik overweeg ze te verbieden", aldus de burgemeester.

Voor het afgelopen carnaval kondigde Hoes een glasverbod af in verband met de veiligheid. Deze breuk met de traditie  bracht een hoop teweeg in Maastricht, waarna het verbod tijdelijk werd ingetrokken

Cookie instellingen