Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Chauffeurs beroven Heineken van bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Chauffeurs beroven Heineken van bier

23 augustus 2007 om 14:35

Heineken is het slachtoffer geworden van 9 chauffeurs en 1 controleur die regelmatig Heineken fusten achterover drukten.

Chauffeurs beroven Heineken van bier

Heineken is in korte tijd voor de twee keer het slachtoffer geworden van criminelen. Een paar maanden geleden bleek dat fraudeurs het bedrijf voor 2,6 miljoen euro hadden opgelicht dankzij de hulp van één personeelslid en nu is stelselmatig bier uit vrachtwagens gestolen, door de eigen chauffeurs!

Lees ook

De mannen, tussen 25 en 52 jaar oud, moeten later deze maand voor de rechter verschijnen wegens de bierroof. Volgens het Openbaar Ministerie begonnen ze in oktober 2005 met het stelselmatig verduisteren van fusten uit de Amsterdamse Heineken-brouwerij, die ze in hun functie als chauffeur moesten vervoeren. Vermoedelijk verkochten ze de drank door aan derden. Drie van hen worden behalve van diefstal ook verdacht van heling.

De chauffeurs hadden hulp van binnenuit. Ze werkten samen met een man uit Almere, die al jaren als controleur bij de bierbrouwer werkte. Hij hielp de mannen en moest voorkomen dat de zaak aan het licht kwam. Dat lukte niet: de groep hield de praktijken vier maanden vol, daarna ontdekte Heineken de verduistering. De omvang van de roof is nog onduidelijk.

De bierbrouwer zegt de diefstal te betreuren. ,,De werknemer die hierbij betrokken was, is direct ontslagen,’’ zegt woordvoerder Peter Everts. Hij wil niet zeggen hoeveel schade het bedrijf door de roof heeft geleden.

Cookie instellingen