Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Craft bier is niet wat het lijkt

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Craft bier is niet wat het lijkt

19 december 2012 om 10:12

Steeds meer Amerikanen kopen bier van kleine en  lokale 'Craft breweries'. Maar is dat eigenlijk wel zo? Hoe lokaal en kleinschalig zijn deze Craft bieren daadwerkelijk?

Craft beer

In Amerika heb je zogenaamde Craft bieren. Dit zijn bieren die gebrouwd worden door kleinschalige en vooral lokale brouwerijen. 

Craft beer

Een Amerikaanse Craft bierbrouwerij is klein, onafhankelijk en traditioneel aldus de Brewers Association. Zo produceert een Craft brouwerij niet meer dan 7.2 miljoen hectoliter bier per jaar. Minder dan 25% van de brouwerij mag in handen zijn of bestuurt worden door een van de grote brouwerijen. 

Lees ook

Populair

Deze Craft bieren nemen vooral de laatste tijd in populariteit toe onder de Amerikaanse bierdrinkers. Zij steunen liever een lokale brouwerij dan een brouwersgigant als AB-Inbev of Heineken. Maar uit onderzoek van de Brewers Association blijkt dat een aantal van deze bieren geheel of gedeeltelijk eigendom zijn van een van  de grote brouwers. Zij kopen een kleine brouwerij of zetten zelf een nieuw Craft bier in de markt. Een mogelijke reden hiervoor is dat de Craft bieren steeds meer van hun afzetmarkt innemen.

Duidelijkheid

Er is veel onduidelijkheid wie welk bier nou produceert. Regelmatig staat niet op het etiket vermeld van welke brouwerij het bier afkomstig is. Hierdoor krijgt de consument ten onrechte het idee dat het bier afkomstig is van een kleine en lokale brouwer. De Brewers Association roept dan ook op tot duidelijkheid voor de consument. Op hun site hebben ze een lijst gepubliceerd met de herkomsten van enkele Craft bieren.

Hieronder een filmpje over Craft bier: