Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

D66 pleit met één vrije biertap voor goedkoper bier in de kroeg

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

D66 pleit voor één vrije tap

16 september 2013 om 14:34

D66-Kamerlid Kees Verhoeven pleit voor minimaal één vrije tap in ieder café. De parlementariër hoopt zo café eigenaren minder afhankelijk te maken van bierbrouwers, waardoor de prijzen van een biertje in het café ook omlaag gaan.

D66 pleit voor één vrije tap

Te hoge prijs voor je biertje

Volgens D66 betalen consumenten in cafés een te hoge prijs voor hun biertje. Dit komt omdat café eigenaren erg afhankelijk zijn van de brouwers. Cafés mogen namelijk alleen bier tappen van hun vaste brouwerij waarvoor ze een hoge prijs betalen. Deze hoge prijs wordt doorberekend in de biertjes, waardoor je als consument een te hoge prijs betaalt voor je biertje.

Lees ook

Minimaal één vrije tap

D66-Kamerlid Verhoeven ziet liever dat café eigenaren ook een bier naar eigen keuze mogen tappen. Hierdoor kunnen café eigenaren kiezen voor een lokaal biertje op de tap of een goedkoper merk, zodat de consument minder hoeft te betalen voor zijn biertje.

Menig student en bierliefhebber wordt blij van deze maatregel van Verhoeven, want zo worden de biertjes natuurlijk een stuk goedkoper!

Meer maatregelen

De parlementariër denkt dat er naast deze maatregel meer maatregelen nodig zijn om de biermarkt weer op gang te brengen, zoals betere voorlichting voor ondernemers. Hij roept minister Henk Kamp (Economische Zaken) op om actie te ondernemen.

Cookie instellingen