Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

DAVO pakt goud en landenprijs op Brussels Beer Challenge

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

DAVO pakt goud en landenprijs op Brussels Beer Challenge

25 november 2021 om 10:54

DAVO Bier uit Deventer heeft tijdens de prestigieuze Brussels Beer Challenge prijzen in de wacht gesleept. Tijdens de editie van 2021 scoorden zij met twee bieren een medaille en werd één van die bieren verkozen tot ‘beste Nederlandse bier van de competitie’.

DAVO prijzen op de brussels beer challenge 2021
DAVO Bordo limited edition
DAVO Weizenbock,  8,8% alcohol, DAVO Bieren

Brussels Beer Challenge 2021

Op maandag 22 november 2021 zijn de winnaars van de Brussels Beer Challenge bekendgemaakt. DAVO Bieren uit Deventer is daarbij met twee bieren in de prijzen gevallen. De DAVO Bordo won goud in de categorie ‘speciaal bieren (minder dan 7%)’ en werd daarnaast tot ‘beste Nederlandse bier van de competitie’ uitgeroepen. DAVO pakte met haar Weizenbock ook nog zilver in de categorie ‘Dunkel Weizen(dubbel)bock’.

De Brussels Beer Challenge 2021 kende zo’n 1.800 deelnemende bieren. Er werden 51 gouden, 97 zilveren en 99 bronzen awards uitgereikt. De Nederlandse bieren vielen 27 keer in de prijzen. Daarvan mocht DAVO er twee mee naar huis nemen. Meesterbrouwer Arnoud Pijpker nam de prijzen in ontvangst: “Dit is een hele mooie waardering. Goud en zilver in twee mooie categorieën en ook nog eens verkozen tot beste Nederlandse bier van de competitie. Hier zijn we heel blij mee.”

DAVO bieren in de prijzen

DAVO Bordo logo DAVO Bordo: de DAVO Bordo is een kersenbier. Een jaar lang gerijpt op originele houten Bordeaux vaten. Het bier heeft daar zijn specifieke smaak aan te danken. Smaakt naar klasse en mag ook in een wijnglas.

Lees ook

DAVO Weizenbock: Lekker zwaar bockbier, diep robijnrood van kleur, met de frisse smaak van een Weizen. De Weizenbock won al meerdere prijzen, waaronder ‘beste speciaalbock van Nederland’ in 2019. Nu dus ook zilver tijdens deze Brussels Beer Challenge.

Eén van de meest prestigieuze wedstrijden ter wereld

De Brussels Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in België, werd in 2012 door Becomev (Beer Communications & Events) georganiseerd als antwoord op de groeiende interesse in de biercultuur.

De eerste editie van de Brussels Beer Challenge vond in 2012 plaats in de Beursschouwburg te Brussel. Sindsdien veranderde het evenement regelmatig van locatie en groeide de wedstrijd uit tot één van de belangrijkste en meest prestigieuze wedstrijden ter wereld.

Cookie instellingen