Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De Leckere steunt de horeca | Coronavirus

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De Leckere steunt de horeca

04 mei 2020 om 16:59

Brouwerij De Leckere uit Utrecht gaat een deel van de omzet van de webshop doneren in de vorm van bier aan de horeca. Zo steunt De Leckere de Utrechtse horeca tijdens de coronacrisis.

De Leckere proosten
van de Streek bier logo
De Leckere logo

Brouwerij De Leckere steunt de horeca

In navolging van Brouwerij VandeStreek en andere Utrechtse brouwers gaat ook Brouwerij De Leckere een deel van haar omzet die zij maakt in haar webshop in de vorm van bier doneren aan de horeca.

Lees ook

Directeur van De Leckere Eric Odenwald: “Het belang van de horeca is het belang van de brouwers. Het is een goed signaal als de Utrechtse brouwerijen ook hierin samenwerken. De Leckere stelt al een paar weken haar online vrijmibo pakketten afwisselend samen met bieren van een andere Utrechtse brouwerij. Deze week doen we dat samen met Van de Streek en dan kan het natuurlijk niet zo zijn dat een deel van deze omzet wel en een ander deel van deze omzet niet naar de horeca gaat. Vandaar dat wij ons van harte aansluiten bij dit sympathieke initiatief”.

De Leckere De hoeveelheid bier die gedoneerd wordt, staat gelijk aan 10% van de omzet uit de webshop. Welke horecazaken bier ontvangen zodra de deuren weer open gaan, dat bepaalt de webshopklant. Tijdens het afrekenen kunnen zij aangeven welke zaak in welke stad zij willen steunen met hun aan-koop. Het maakt dan ook niet uit of dit al een horecaklant van De Leckere is. Odenwald: “Waar het nu om gaat is dat de horeca, zodra zijn weer open mag en hopelijk is dat héél snel , vers Utrechts bier kan serveren en daar dan een mooie marge op kan maken. Geloof me, die kunnen ze straks heel hard gebruiken”.

Achtergrond informatie over De Leckere

De Leckere is in hart en nieren een bewuste brouwer. In de nieuwe brouwerij in de historische werkspoorfabriek in Utrecht werken zij daarom niet alleen hard aan Lecker bier, maar ook aan goed bier. Als eerste Europese brouwer die op grote schaal bier brouwt, gebruikt de brouwerij zonne-energie in plaats van aardgas. Ook maakt de brouwerij geen gebruik meer van glycol, maar koelen zij met betaïne, een restproduct van bietensap. Warm water hergebruiken ze in het brouwproces om verspilling te voorkomen en de bierbostel transporteren ze naar een biologische veehouderij die het gebruikt als voer.

Kortom, De Leckere doet veel meer dan er alleen over praten. Ook wat hun bieren betreft zijn zij nét even anders dan andere brouwers. Zo brouwen ze met uitsluitend biologische ingrediënten en zijn alle bieren gecertificeerd volgens de hoge eisen die Skal hieraan stelt.

Ook Brouwerij Maximus uit Utrecht neemt deel aan dezelfde actie.

Cookie instellingen