Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De Prael wil alleen nog regenbier brouwen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De Prael wil alleen nog regenbier brouwen

02 februari 2017 om 14:49

Brouwerij de Prael in Amsterdam wil voortaan alleen nog bier brouwen met regenwater. De Prael is hiermee de allereerste brouwerij ter wereld.

Hemelswater Code Blond
Prael Logo
Brouwerij De Prael

In totaal moet er 200.000 liter regenwater opgevangen worden om voldoende bier te kunnen brouwen. 

Tweede vestiging

Brouwerij de PraelIn het oude postsorteercentrum aan de Nieuwe Hemweg in de Houthavens wil de brouwerij een speciale installatie bouwen. De Prael zit nu nog alleen op de Wallen, maar daar kan nu al niet meer genoeg bier gebrouwen worden om aan de vraag te kunnen voldoen.

Een deel van het bier wordt nu noodgedwongen bij Lindeboom in Midden-Limburg gebrouwen. Daar stopt de Amsterdamse brouwerij mee als de tweede vestiging in De Houthavens (Nieuwe Hemweg 2, Amsterdam) is geopend.

Lees ook

Proeflokaal de Prael

De Prael brouwde al eerder een regenbiertje: Code Blond. Dat bier werd zo'n groot succes dat de brouwerij besloten heeft om helemaal over te stappen.

Hoewel de nieuwe brouwerij pas over een half jaar in bedrijf gaat, opent er volgende week al wel een nieuw proeflokaal in de Houthavens. De opening is op 10 februari en op de vijtiende verjaardag van De Prael op 17 april is de officiële opening.

Hemelswater: Geen regen, geen bier