Hemelswater Code Blond

De Prael wil alleen nog regenbier brouwen

Brouwerij de Prael in Amsterdam wil voortaan alleen nog bier brouwen met regenwater. De Prael is hiermee de allereerste brouwerij ter wereld.

02 februari 2017 om 14:49


In totaal moet er 200.000 liter regenwater opgevangen worden om voldoende bier te kunnen brouwen. 

Tweede vestiging

Brouwerij de PraelIn het oude postsorteercentrum aan de Nieuwe Hemweg in de Houthavens wil de brouwerij een speciale installatie bouwen. De Prael zit nu nog alleen op de Wallen, maar daar kan nu al niet meer genoeg bier gebrouwen worden om aan de vraag te kunnen voldoen.

Een deel van het bier wordt nu noodgedwongen bij Lindeboom in Midden-Limburg gebrouwen. Daar stopt de Amsterdamse brouwerij mee als de tweede vestiging in De Houthavens (Nieuwe Hemweg 2, Amsterdam) is geopend.

Proeflokaal de Prael

De Prael brouwde al eerder een regenbiertje: Code Blond. Dat bier werd zo'n groot succes dat de brouwerij besloten heeft om helemaal over te stappen.

Hoewel de nieuwe brouwerij pas over een half jaar in bedrijf gaat, opent er volgende week al wel een nieuw proeflokaal in de Houthavens. De opening is op 10 februari en op de vijtiende verjaardag van De Prael op 17 april is de officiële opening.

Hemelswater: Geen regen, geen bier

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Amstel Pilsener

Onvergetelijk Bier - Jaartje Buitenland
Iedereen heeft ze wel eens: onvergetelijke momenten waarbij bier een rol speelde. In deze campagne laat Amstel dit soort memorabele momenten zien.

Meer reclames van Amstel Pilsener

Laatste reacties