Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hemelswater: bier gebrouwen van regenwater

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hemelswater: bier gebrouwen van regenwater

20 december 2016 om 09:20

Hemelswater is een bier gebrouwen van regenwater om het afwateringsprobleem in Amsterdam tegen te gaan. Het speciaalbier is daarmee 'een geschenk uit de hemel'.

Hemelswater Code Blond
Brouwerij De Prael
Brouwerij De Prael

Op 14 december 2016 organiseerden studenten van de minor Experience and Eventmanagement van de Hogeschool van Amsterdam een evenement in Café Fest.

Tijdens dit evenement werd de inhoud van de Mysterybox onthuld, die op 25 november werd geplaatst op het Wibauthof in Amsterdam. De Mysterybox bevatte een regenton om op symbolische wijze aandacht te vragen voor Hemelswater; een lokaal initiatief om het afwateringsprobleem in Amsterdam tegen te gaan, door bier te brouwen van regenwater.regenton

Studenten van de minor Experience and Eventmanagement van de Hogeschool van Amsterdam gingen in opdracht van Hemelswater de strijd met elkaar aan. Meerdere groepen deden een pitch voor een evenementenconcept dat het speciaalbier en haar gedachtegoed onder de aandacht zou brengen van studenten en docenten van de HvA. Het winnende evenement is woensdag door de deelnemende studenten uitgevoerd.

Hemelswater

Door de klimaatverandering regent het steeds vaker en harder. De stad Amsterdam kan deze hoeveelheid water niet aan, waardoor er wateroverlast ontstaat. Het lokale initiatief Hemelswater heeft als missie mensen bewust te maken van dit probleem en wil een oplossing bieden op een efficiënte en leuke manier. Hemelswater is een speciaalbier gemaakt van regenwater dat is opgevangen op verschillende plekken in Amsterdam, zoals bij het Volkshotel.

Hemelswater bier

Lees ook

Initiatiefnemers

Hemelswater is een initiatief van mediaLAB Amsterdam, de Amsterdam Knowledge Mile, Brouwerij de Prael en Amsterdam Rainproof. Het idee is tot stand gekomen uit een idee van Joris Hoebe "Ik werkte in het MediaLAB samen met Amsterdam Rainproof om mensen bewuster te maken van het 'rainproof' probleem.

Thuis brouwde ik bier en kwam erachter dat ik heel veel water aan het verspillen was, toen het buiten ging regen werd het simpele idee geboren, Eureka!". Afgelopen maand werd het idee beloond met de ASN Wereldprijs in de categorie ‘duurzame energie, natuur en milieu’.

Code Blond bier

Hemelswater Code Blond bierHet eerste product van Hemelswater, een bitterblond bier genaamd CODE BLOND is nu te koop. Hemelswater streeft ernaar de huidige productie van elke twee weken 3000 flesjes te verhogen. Ook liggen er plannen om in de toekomst het assortiment uitbreiden met meer duurzame speciaal bieren.

Hiernaast is Hemelswater in gesprek het concept ook in andere Nederlandse steden uit te voeren bij lokale brouwerijen. Behalve speciaalbieren vindt binnenkort ook de lancering plaats van een gin-tonic gemaakt van Amsterdams regenwater.