Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Delftse Fresh Hop IPA binnenkort gelanceerd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Delftse Fresh Hop IPA binnenkort gelanceerd

28 september 2020 om 12:08

Delftse Fresh Hop IPA is een uniek en gelimiteerd bier dat op 1 oktober wordt gelanceerd. De Feestende Fazant 2020 van Delftse Brouwers is gemaakt met verse hop uit de Bieslandse polder.

Man en vrouw plukken verse hopbloemen van hopranken / Foto: Tina Rogers @010bierblog
Delftse brouwers brouwerij uit Delft
Feestende Fazant van Delftse Brouwers logo

Lancering op 1 oktober

Op donderdag 1 oktober, tussen 17.30 en 18.30 uur gaat bij Delfts Brouwhuis aan de Hippolytusbuurt 43, een uniek en gelimiteerd bier in première. De Fresh Hop IPA ‘Feestende Fazant 2020’ van Delftse Brouwers is gemaakt met verse hop uit de Bieslandse polder. Brouwer John Brus vertelt samen met de helden van het hopveld Sabrina Lindemann en Bart Batteur iets over het proces en het bier terwijl iedereen de 2020 editie kan proeven. Aanwezig zijn in ieder geval ook veel van de enthousiaste vrijwilligers die de hop van de metershoge leidraden plukten!

Hopoogst

Delftse Brouwers logo Een keer per jaar, tijdens de hopoogst in september, krijgen - avontuurlijke - brouwers de kans om een bier te ‘freshoppen’. Dat betekent dat, nadat het bier is uitvergist, het nog een korte periode blijft lageren met kakelvers geplukte hop, dus de ‘natte’ groene bellen die de vorige of zelfs dezelfde dag zijn geoogst. Normaal gesproken wordt bier in of na de kook gehopt met gedroogde hop of hop pallets. Ook heerlijk, maar de smaak- en geursensaties die het hoppen met verse hop oplevert is ongeëvenaard. En daarbij slechts voor een beperkte tijd in volle glorie in het bier aanwezig. Ook voor deze Delftse fresh hop versie geldt: als je het wilt proberen, wees op tijd, er is een beperkte hoeveelheid en op = op.

Lees ook

Bieslandse Hop

De Delftse Fresh Hop IPA is ‘gefreshopped’ met lokale Bieslandse hop. Sabrina Lindemann werd in 2018 benaderd door het burgerinitiatief BuytenHout Tafel om samen met de mensen uit Buytenhout (gemeente Pijnacker-Nootdorp) een duurzame toekomstvisie voor dit gebied te ontwikkelen deed zich de mogelijkheid voor om op het terrein van Gé Kleijweg in de Bieslandse Polder de hop in de volle grond te gaan verbouwen. En daar in de zeeklei deed de hop het buitengewoon goed! Toen Sabrina op zoek ging naar een brouwer die het zag zitten om te gaan brouwen met de Bieslandse hop kwam al snel John Brus van Delftse Brouwers in beeld. Met de eerste Delftse Fresh Hop Feestende Fazant in 2019 als resultaat. Nu dus de tweede editie!

De brouwerij van Delftse Brouwers huist boven de middeleeuwse kelders van Delft Brouwhuis. Het in juli geopende bier café restaurant. Alle specials van Delftse Brouwers hebben allitererende dierennamen en de inspiratie voor de Feestende Fazant werd gevonden in het enthousiaste en volop aanwezige fazantenvolk in en om het hopveld in de Bieslandse polder.

Cookie instellingen