Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Domino\'s pizza stopt met het verkopen van bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Domino's pizza stopt met het verkopen van bier

15 april 2014 om 10:50

De pizzaketen Domino's stopt met het verkopen van van bier in Nederland. Door de verhoging van de minimumleeftijd op alcohol is het moeilijk om te controleren hoe oud iemand is.

Bovendien is het risico te groot dat klanten agressief worden als een bezorger om legitimatie vraagt.

Domino's pizza stopt met het verkopen van bier

De veiligheid van de bezorgers

'De veiligheid van onze bezorgers gaat boven alles', vermeld Domino's-directeur André ten Wolde. Het is volgens Domino's een paar keer gebeurd dat klanten agressief werden op het moment dat de koerier aan de deur stond. 'Gelukkig is het nog niet uit de hand gelopen, maar voor een knaap van 17 is dat geen fijne situatie. Op een gegeven moment durven bezorgers niet meer te controleren en dan krijg je het risico dat je iets verkoopt aan iemand die dat niet mag hebben', aldus een woordvoerster in een toelichting.

Lees ook

Online is veel makkelijker

Omdat de jongeren geen alcohol meekrijgen bij de winkels gaan ze het via het internet proberen. 'Met het online bestelsysteem kan iedereen bier bestellen en we zien al dat er misbruik van wordt gemaakt. We kunnen dus niet garanderen dat we geen bier verkopen aan 16-jarigen. Daarom hebben we besloten het helemaal niet te doen', verklaarde Ten Wolde.

Bierkoeriers bezorgen nog wel bier

Hoe moet je nu aan je bier komen? Dat is makkelijk!  Er zijn gelukkig genoeg bierkoeriers door heel Nederland. Bekijk welke bierkoerier bij jou bezorgt.

Cookie instellingen