Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Dommelsch verdubbelt brouwvolume

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Dommelsch verdubbelt brouwvolume

17 oktober 2007 om 12:02

Brouwerij Dommelsch in Dommelen wil haar productiecapaciteit de komende drie jaar verdubbelen. Het brouwvolume moet worden opgeschroefd van honderd- naar tweehonderd miljoen liter per jaar.

Dommelsch verdubbelt brouwvolume
Dommelsch pilsener
Dommelsch Logo

Grote investeringen hoeven daarvoor niet te worden gedaan, stelt een woordvoerder van Inbev waar Dommelsch deel van uitmaakt. Wel bestaat de kans dat extra personeel wordt geworven om ploegendiensten uit te breiden en mogelijk ook in het weekend door te werken.

 

Dommelsch brouwt haar eigen merk in Dommelen, maar vult ook thuistapvaatjes af voor ‘zusterbrouwerijen’ als Jupiler, Becks, Diebels en Hertog Jan. Dommelsch beschikt over de grootste afvullijn voor Perfect Draft -fustjes binnen Inbev. De capaciteit in de brouwerij in Jupil in België is aanmerkelijk kleiner. Verder worden er in Dommelen 20 liter vaten voor cafés en tankwagens voor ‘kelderbier’ van verschillende Inbev-merken gevuld. Dat bier wordt vanuit die vrachtwagens in grote tanks bij de kasteleins gepompt.

Lees ook

Vorig jaar werd een nieuwe vullijn voor PerfectDraft-fustjes in gebruik genomen. Er komen meer dan 1200 vaatjes per uur van de band. Dit jaar werd het magazijn bij Dommelsch nog fors uitgebreid om vaatjes op te kunnen slaan.

 

 

Cookie instellingen