Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Drankengroothandel | Heineken deel verkocht aan Sligro

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Drankengroothandel heineken naar sligro

Drankengroothandel Heineken naar Sligro

07 december 2017 om 15:29

Sligro en Heineken hebben een definitief akkoord bereikt over de verkoop van de  drankengroothandel van de brouwer aan het groothandelsbedrijf. Het contract is getekend voor 15 jaar.

Sligro doet distrubitie van Heineken voor de Horeca
Logo Heineken brouwerij
Heineken Brouwerij

Heineken distributie

Heineken en Sligro kondigden in mei 2017 al aan dat ze graag samen zouden willen werken. Bij de drankengroothandel van Heineken kunnen cafés en restaurants verschillende bieren en cider bestellen, maar ook frisdrank, gedistilleerde dranken, wijnen en warme dranken zoals koffie en thee.

In deze nieuwe situatie verzorgt Heineken het bier en de cider en doet Sligro de andere zaken. Door de activiteiten van Heineken over te nemen verwacht Sligro de omzet met 150 miljoen euro te kunnen laten stijgen. 

Het personeel

Sligro logoAls je de chauffeurs meerekent werken er 370 mensen bij het onderdeel dat wordt overgenomen door de groothandel Sligro.

Een groot deel van dit Heineken personeel verhuist mee naar Sligro. Daarnaast kan er een groep mensen blijven werken bij Heineken en hoeven dus niet weg bij het bedrijf. Een ander deel van het personeel heeft gekozen voor een regeling. 

Volgens de Sligro zal het drie tot vier jaar duren om alle overgenomen activiteiten van Heineken perfect te laten draaien bij Sligro. De Sligro zal meer dan 100 miljoen euro investeren in hun distributienetwerk.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties