Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Dreigend Faillissement voor brouwerij Christoffel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Dreigend Faillissement voor brouwerij Christoffel

14 januari 2013 om 16:10

Na een bestaan van 27 jaar komt er dan binnenkort wellicht een einde aan de Christoffel brouwerij uit Roermond.

Christoffel bier

De brouwerij dreigt failliet te gaan doordat grootaandeelhouder Maarten Kruijtzer geen vernieuwingsinvestering van €350.000 meer wil doen, dat meldt de krant de Limburger.

Er zijn in de loop der tijd een aantal partijen geweest die interesse toonden in een overname van de brouwerij. Maar verkoop van de Christoffel brouwerij is niet mogelijk aangezien Kruijtzer geen afstand wil doen van de merknaam, aldus bierbrouwers Steven van den Berg en Joyce van den Elshout.

€500.000 omzet per jaar

De Christoffel brouwerij heeft 7 fulltime medewerkers in dienst en draait jaarlijks een omzet van €500.000. Inmiddels zitten alle 7 medewerkers thuis en is het slechts een kwestie van tijd voor de brouwerij failliet verklaart wordt.

Lees ook

“Los van onze droom waaraan we hard hebben gewerkt, is de afloop vooral triest voor de mensen die in de brouwerij werken. Velen hebben een beperking en hadden juist bij ons een mooie plek. Uiteraard hebben wij er alles aan gedaan om de brouwerij in een veilige haven te brengen.” Aldus Joyce van den Elshout.

Christoffel brouwt o.a. Christoffel Nobel Bramling Cross, een blond bier van 8,7% alchol en Christoffel XXV, een kastanje bruin bier van 10,3% alcohol.

UPDATE:
Op woensdag 16 januari is het faillissenent uitgesproken voor brouwerij Christoffel.
De naam Christoffel en het bier zal naar alle waarschijnlijk wel blijven bestaan. Wordt vervolgd!

Bron: bier.blog.nl