Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hoe meer alcohol tijdens de zwangerschap hoe meer een kind zal drinken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Drinken tijdens zwangerschap, kind drinkt later meer

03 februari 2009 om 13:34

Kinderen van een moeder die alcohol drinkt tijdens de zwangerschap voelen zich meer aangetrokken tot alcohol, dan kinderen van vrouwen die geen alcohol drinken tijdens de zwangerschap. Dit blijkt uit onderzoek van The State University of New York.

Hoe meer alcohol tijdens de zwangerschap hoe meer een kind zal drinken

De onderzoekers van The State University of New York deden hun onderzoek op zwangere ratten. Ze bestudeerden hoe ratten zich gedroegen in een kooi wanneer ze daarin werden gezet met ratten die naar alcohol roken. Zo ontdekten ze dat de ratten van de moeders die alcohol dronken zich meer aangetrokken voelden door de geur van alcohol. De onderzoekers denken dat als ze hetzelfde onderzoek op mensen zouden doen, dat dezelfde resultaten zou geven. Volgens één van de onderzoekers leek het er op dat de reukzin van de ratten veranderd was. Kinderen van een moeder die alcohol drinkt tijdens de zwangerschap voelen zich meer aangetrokken tot alcohol, dan kinderen van vrouwen die geen alcohol drinken tijdens de zwangerschap.

Lees ook

De onderzoekers denken dat als ze hetzelfde onderzoek op mensen zouden doen, dat dezelfde resultaten zou geven. Volgens één van de onderzoekers leek het er op dat de reukzin van de ratten veranderd was.

Misschien leuk onderzoek voor jezelf: Vraag eens aan je moeder of zij (veel) alcohol heeft gedronken toen ze zwanger van je was. Indien ze dit met ja beantwoordt, en je drinkt zelf vrij veel, dan weet je wie de schuldige is ;)

Er is genoeg alcohol vrij bier, maar vrouwen drinken vaak liever een wijntje. Op alcoholvrij.com kan je diverse lekkere wijnen bestellen.

Cookie instellingen