Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Dronken klanten kunnen gewoon door bestellen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Dronken klanten kunnen gewoon door bestellen

04 januari 2009 om 21:52

Dronken klanten in de horeca kunnen in de meeste gevallen gewoon een volgend drankje bestellen. Dat heeft de Universiteit Twente uitgezocht in opdracht van de stichting Alcoholpreventie STAP.

Dronken klanten kunnen gewoon door bestellen

Uit het onderzoek blijkt dat overduidelijk dronken klanten die in de horeca een biertje bestellen dit in 96 procent van de pogingen gewoon geserveerd krijgen. Dit terwijl artikel 252 van het wetboek van Strafrecht verbiedt om aan mensen die dronken zijn “bedwelmende drank” te verkopen. Slechts één keer werd tijdens het onderzoek de service geweigerd aan de ´dronken´ acteur en één keer werd er alcoholvrij bier geserveerd. Het barpersoneel vindt het normaal dat een gast dronken aan de bar staat. Het ‘doortaponderzoek’ is door de Universiteit Twente (Communicatiewetenschap) uitgevoerd in 52 horecagelegenheden in opdracht van STAP. Het plan bestaat het onderzoek komend jaar in andere gemeenten en regio’s te herhalen.

Lees ook

Als de acteur de zaak had verlaten, bleef een onderzoeker van de universiteit achter. Die vroeg het barpersoneel of ze de doorhadden dat de zo juist geholpen klant dronken was. Bijna driekwart van het personeel was zich daarvan bewust. Ze reageerden met opmerkingen als ,,ach, hij heeft zijn biertje in ieder geval betaald'', aldus STAP.

Lees hier het complete persbericht van STAP over het onderzoek.

Cookie instellingen