Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Droom in vervulling voor Ko Hendriks

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Droom in vervulling voor Ko Hendriks

01 juli 2013 om 14:24

Voor Ko Hendriks, een 29 jarige Utrechtse bierbrouwer is zijn jongensdroom in vervulling gaan. Het eerste vat van het bier Ceaux is aangeslagen!

Droom in vervulling voor Ko Hendriks
Ceaux Brew
Ceaux Brew logo

Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan

De 29 jarige Ko Hendriks vindt zelf dat hij de simpelste naam op aarde heeft. Hij wilde zijn nieuwe bier een ingewikkelde versie van zijn eigen naam geven, vandaar Ceaux.  Volgens Ko zelf kan je heel eenvoudig bier brouwen, maar dat is niks bijzonders. Dus wilde hij een bier brengen met iets nieuws en bijzonders.

Lees ook

Jongensdroom

Ko Hendriks loopt al van jongs af aan met de gedachte om zelf bier te brouwen. In zijn kelder experimenteerde hij jarenlang met mout en hop. Uiteindelijk heeft zijn vriendin ervoor gezorgd dat Ko de stap ging zetten om zijn eigen bedrijf te beginnen.

Ceaux

Het bier Ceaux is in Ko zijn eigen brouwerij gebrouwen. Het biertje is speciaal gericht op twintigers. Het bier is een wheat-pale-ale een bastaardzoon uit een affaire tussen Amerikaanse hop, Duitse mout en Engels gist. Kortom: 'Das beste of three worlds'. Het bier heeft een alcoholpercentage van 5% en heeft een frisse afdronk.

Verkrijgbaar 

Het bier Ceaux is verkrijgbaar op de eigen website van het bier onder de naam Ceaux Bastard.

Cookie instellingen