Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Duitse bierzomer zorgt voor tekort aan flesjes

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Duitse bierzomer zorgt voor tekort aan flesjes

25 juli 2018 om 09:10

Het is een goede zomer voor de Duitse brouwerijen. Door het mooie weer genieten de Duitsers weer ouderwets van hun bier. Echter worden de bierflesjes niet op tijd teruggebracht.

Duits bier

Veel bier deze zomer

In zowel 2017 als in 2015 daalde de bierconsumptie in Duitsland. Maar deze zomer is zeer succesvol voor Duitse brouwers. Het WK en het prachtige weer hebben onze oosterburen flink dorstig gemaakt.

Voor sommige brouwers leidt dit echter tot problemen. De flesjes worden niet op tijd teruggebracht waardoor sommige brouwerijen bang zijn dat ze hun bier straks niet meer kunnen afvullen. 

Lees ook

Duitse brouwerij zoekt hulp

Bier duurder in Duitsland

In juni stegen de bierprijzen vergeleken met dezelfde maand vorig jaar met 4,1 procent. Verschillende brouwerijen hebben afgelopen winter en het voorjaar hun prijzen moeten verhogen ten gevolge van hogere productiekosten.

Andere dranken zoals vruchtensappen (+11,6%) en limonade (+5,7%) werden relatief nog duurder dan wijn. Voor wijn (+2,0%), cola (+1,5%) en mineraalwater (+0,7%) stegen de prijzen minder hard (bron: Statistische Bundesamt).

Cookie instellingen