Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Duitse brouwers bezorgd om kwaliteit bier door boring schaliegas

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Duitse brouwers bezorgd om bierkwaliteit

27 mei 2013 om 13:52

Duitse brouwers zijn bezorgd dat de winning van schaliegas effect zal hebben op de kwaliteit van het bier. Hierdoor zal het mogelijk niet meer voldoen aan de strenge regels van het Reinheitsgebot.

fracking gevolgen duits bier

De brouwers zijn erg bezorgd omdat de winning van schaliegas door middel van het zogeheten fracking het grond- en drinkwater zal bevuilen. Hierdoor komt de puurheid van het bier in gevaar en zal hun drank niet meer voldoen aan het Duitse Reinheitsgebot.

Lees ook

Boorplannen schieten tekort

Volgens de Duitse brouwersassociatie, waartoe onder meer AB InBev en Bitburger Braugruppe behoren, schieten de boorplannen van Berlijn tekort. "We maken ons grote zorgen dat fracking het water, dat meer dan de helft van de brouwers uit eigen bronnen haalt, vervuild raakt."

De brouwers hebben een verzoek ingediend bij bondskanselier Angela Merkel om van de boormethode af te zien tot er is vastgesteld dat het geen negatieve effecten heeft.

Fracking

Fracking is een manier van gaswinning waarbij een mengeling van verschillende chemicaliën, water en zand onder druk een boorput ingepompt. Hierdoor kunnen scheurtjes in de schaliestenen -waarin het gas zit- niet dichtgroeien en zal het gas naar boven komen. Juist deze methode leidt tot ernstige gevolgen voor de bierbranche.

Cookie instellingen