Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Duitse winkels spelen in op accijnsverhoging Nederland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Duitsland profiteert van accijnsverhoging Nederland

26 juni 2013 om 10:22

Net over de grens spelen Duitse winkels en slijterijen handig in op de accijnsverhoging in Nederland. Met Nederlandse advertentieteksten weten ze massa's Nederlanders te verwelkomen die wekelijks hun bier over de grens kopen.

Duitse winkels spelen in op accijnsverhoging Nederland

Honderden Nederlanders

Dagelijks komen honderden Nederlanders hun bier kopen in Duitsland. Net over de grens is het bier namelijk vier keer goedkoper dan in Nederland! Met handige advertentieteksten in het Nederlands spelen Duitse winkels en slijterijen goed in op de accijnsverhoging in Nederland

Assortiment en prijzen in Duitsland

Het Duitse aanbod in bier is vergelijkbaar met het Nederlandse bier. Bij onze buren worden veelal dezelfde merken verkocht als in Nederland. De Duitse biermerken hebben natuurlijk wel de overhand. Vooral radler is in veel variaties te vinden in Duitsland.

Lees ook

Let wel goed op!

In Duitsland gaat het natuurlijk niet allemaal hetzelfde als in Nederland. Er zijn dan ook een paar dingen waar je op moet letten:

  • Wanneer je een Duits biermerk koopt dat niet in Nederland te koop is, kun je de lege flessen alleen in Duitsland inleveren voor statiegeld. 
  • Als je in grote steden in Duitsland bier wilt kopen, is een milieu sticker nodig om de stad in te mogen.

Accijnsverhoging

De Nederlandse brouwers zijn het zat dat er elk jaar een accijnsverhoging plaats vindt op bier en zij hierdoor veel geld mislopen en mensen moeten ontslaan. Ze pikken het niet meer en hebben een actie opgestart.

Stem op onze poll

Stem op onze poll en laat weten wat jij doet! Koop je ook liever je bier in Duitsland? Woon je dicht bij de Belgische grens en koop je daar je bier? Of woon je te ver weg en maakt het voor jou niet uit? Wij horen het graag van je!

Cookie instellingen