Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Radler | Biermix met alcohol

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Radler

Radler is een drank die voor de helft uit bier en voor de helft uit limonade bestaat. Het is daardoor een frisdrank (of biermix) met alcohol.

Warsteiner Radler

Radler is een drank die voor de helft uit bier en voor de helft uit limonade bestaat. Het is daardoor een frisdrank (of biermix) met alcohol.

De drank zou zijn naam aan wielertoeristen (Fahrradler) danken, die hem in de vroege twintigste eeuw als verfrissing zijn gaan drinken. Men kan hem zowel met bruin als met witbier of pils maken; de variant met witbier wordt ook wel een Russe genoemd. Traditioneel is de verhouding tussen bier en limonade 50 op 50, maar sommige fabrikanten verkiezen de combinatie met 60% bier. Voor de limonade verkiest men gewoonlijk die van citroenen.

Radler producten

  • Amstel Radler glas

    Amstel Radler glazen

    Prijs €22,95

Radler aanbiedingen

2 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Peter ter beek (gast) op 18-09-2017 om 22:54:38

De radler van grolsch is fantastisch lekker. Dronk eerst die van amstel maar die is ronduit smerig vergeleken met die van grolsch.

Björn Roeven (gast) op 26-07-2014 om 16:31:24

Ik mis de radler van de Aldi. Van alles wat ik geproefd heb vind ik de radler van Grolsch veruit de beste en de radler van Bavaria (citroen) de minste. Het is net alsof men bij Bavaria een paar pakken suiker erin hebben laten vallen.

Zie meer reacties

Zie minder reacties