Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Dutch CRAFT Beer Conference 2018 | De Kracht van Craft

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Dutch CRAFT Beer Conference 2018

14 december 2017 om 12:25

Op dinsdag 23 januari 2018 organiseert CRAFT, de branchevereniging voor onafhankelijke bierbrouwers in Nederland, de tweede editie van de Dutch CRAFT Beer Conference in de Rijtuigenloods te Amersfoort. Het thema van deze editie is “De Kracht van Craft”. 

Dutch CRAFT Beer Conference 2018

De Kracht van Craft

Dinsdag 23 januari 2018 is het zover. De Dutch CRAFT Beer Conference 2018. Dit congres richt zich specifiek op grote en kleine brouwerijen en hun medewerkers en is daarmee uniek in Nederland. Dankzij de meer dan 30 standhouders, een keur aan (inter-)nationale sprekers en verschillende workshops kunnen bezoekers hun kennis over de brouwwereld vergroten.

Bezoekers worden door aansprekende personen in de bierwereld meegenomen door een programma vol interessante onderwerpen. Zo is er een plenaire sessie met Bob Pease, CEO van de Brewers Association. Erwin van Moll, bestuurslid van CRAFT:

“Met duizenden leden is de Brewers Association de grote broer van CRAFT in het land waar de Craft Beer Revolution werd ontketend, de Verenigde Staten. Als CRAFT zijn we dan ook heel blij dat we Bob Pease bereid hebben gevonden om als keynote spreker zijn visie op de kracht van craft bier te geven.” 

Workshops en informatiemarkt

Dutch CRAFT Beer Conference 2018

Naast verschillende plenaire sessies kunnen bezoekers ook workshops volgen, bijvoorbeeld over gist en fermentatie door het bekende White Labs uit Kopenhagen.

In andere workshops leren brouwers meer over oxidatie en CO² of worden ze wegwijs gemaakt in de internationale trends in bierverpakkingen. Steve Grossman, oprichter van het succesvolle Sierra Nevada Brewing Company, zal naast een plenaire sessie ook een workshop geven over duurzaamheid en craft bier.

Of bezoek een interactieve sessie over het ontwikkelen van bierrecepten en het distribueren van je bier. De bezoekers gaan naar huis met kennis die ze direct op hun brouwerij en bieren kunnen toepassen. Net als vorig jaar presenteren tientallen leveranciers van brouwproducten en –diensten zich ook nu weer op de informatiemarkt die gedurende de gehele dag is te bezoeken. Leveranciers hebben interessante aanbiedingen en helpen bezoekers graag verder met specifieke vragen die zij hebben. 

Aanmelden is vanaf nu mogelijk

Tot en met 23 december profiteer je van het early bird tarief. Ben of word je lid van CRAFT, dan krijg je bovendien een extra korting. Voor meer informatie of om je direct aan te melden voor het congres ga je naar de website www.craftbrouwers.nl

Lees ook

Over de Dutch CRAFT Beer Conference

Dutch CRAFT Beer Conference 2018

De Dutch CRAFT Beer Conference groeit uit tot een jaarlijks terugkerend evenement dat zich richt op inspireren en delen van kennis. Kennisuitwisseling vindt plaats tussen brouwers onderling en tussen brouwers en leveranciers die elkaar ontmoeten op de informatiemarkt, tijdens de lunch en de afsluitende netwerkborrel. Dit jaar is het ook mogelijk om deel te nemen aan een dinerbuffet, dat aansluitend aan de netwerkborrel plaatsvindt. Het congres is zowel toegankelijk voor leden van CRAFT als niet-leden en Nederlandse als buitenlandse brouwers.

De Dutch CRAFT Beer Conference wordt georganiseerd door CRAFT. CRAFT is de branchevereniging voor onafhankelijke craftbrouwers in Nederland en bestaat sinds 2003. Sindsdien is de vereniging uitgegroeid tot het grootste samenwerkingsverband van onafhankelijke bierbrouwerijen.

CRAFT investeert momenteel actief in de promotie van craft bier en in haar leden. Parallel hieraan worden initiatieven genomen die moeten leiden tot verdere professionalisering en innovatie bij de achterban. De organisatie van de Dutch CRAFT Beer Conference is hier een goed voorbeeld van.