Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Duvel Barrel Aged Batch 4 gelanceerd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Duvel Barrel Aged Batch 4 gelanceerd

25 november 2019 om 14:08

De Duvel Barrel Aged 2019 is een uniek Blond bier dat negen maanden lang wordt gerijpt in eikenhouten bourbonvaten. Dit Duvel bier is dit jaar tijdens de Brussels Beer Challenge bekroond met goud.

Duvel Barrel Aged
Duvel Barrel Aged
Duvel Barrel Aged etiket

Duvel Barrel Aged 2019

Duvel Barrel Aged is een uniek degustatiebier dat werd ontwikkeld met veel respect voor de authentieke smaak van Duvel, maar met een verrassende twist. Het goudkleurige speciaalbier wordt negen maanden lang gerijpt in eikenhouten bourbonvaten.

De vaten komen van gerenommeerde Amerikaanse bourbon distilleries: Four Roses Distillery,  Woodford Reserve, Jack Daniels, Heaven Hill en George Dickel. De vaten zijn nog doordrenkt met de originele Bourbon en dat zorgt voor een licht prikkelend Duvels mondgevoel met machtige toetsen van bourbon, vanille en karamel.

Lees ook

Duvel Barrel Aged is een uniek degustatiebier met 11.5% alcohol met een sensationele smaak die heerlijk is in combinatie met rauwe of gerookte vis, sushi, gegrild of gerookt vlees, kazen, exotisch fruit en chocolade. Duvel Barrel Aged staat voor verfijnd genieten, samen met vrienden en familie, en past perfect op het einde van een feestelijke maaltijd. 

Gouden medailles 

Duvel Barrel Aged De eerste batch van Duvel Barrel Aged werd bekroond met een Gouden Medaille op de World Beer Awards 2017. Niet veel later volgde er al een tweede én derde reeks Duvel Barrel Aged.

Dit najaar is de vierde batch verschenen en kan de bier, Duvel- en whisky lover opnieuw genieten van Duvel Barrel Aged. Omdat de vraag zo enorm groot is, werden er voor de beperkte editie van 2019 meer dan 330 Amerikaanse bourbon vaten gevuld en komen er bijna 80.000 genummerde Duvel Barrel Aged flessen op de markt. De fles en de geschenkverpakking kregen voor dit eindejaar een nieuwe look.

Deze 4de batch van Duvel Barrel Aged was nog maar net op de markt of het won goud tijdens de Brussels Beer Challenge 2019. Duvel Barrel Aged Batch 4 kaapte goud weg in de categorie ‘Flavoured Beer: Wood/Barrel Aged Higher Than 10 ABV’.

Cookie instellingen