Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuw design Duvel glas gemaakt door street artist FAKE

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Duvel Collection glas 2021 ontworpen door street artist FAKE

02 september 2021 om 16:22

De Nederlandse street artist FAKE, wereldberoemd door zijn Super Nurse kunstwerk, heeft het nieuwste Duvel Collection Glass ontworpen.

Duvel flesje en het Collection bierglas van FAKE
Duvel bier
FAKE met het Duvel Collection bierglas 2021

Duvel elementen als inspiratie

Duvel Collection bierglas door FAKE FAKE gebruikte de bekende Duvel-elementen als inspiratiebron en koos voor een ontwerp dat past bij de huidige wereld waarin we leven. Een engeltje lonkt met de duivel, omdat momenteel zelfs een engeltje toe is aan een leven zonder regels.

Duvel, dat dit jaar zijn 150e verjaardag viert, biedt sinds 2007 een podium aan bijzondere kunstenaars en artiesten om hun creatieve geest los te laten op het ontwerp van het iconische glas. Het nieuwe glas werd gisteren onthuld aan de hand van een Duvel Art Walk in Amsterdam-Noord. 

Vorig jaar werd het Duvel Collection bierglas ontworpen door Morrison Schiffmacher en in 2019 werd het glas gepimpt door illustratrice Nina Vandeweghe

Weekendtip: Duvel Art Walk met audiotour van FAKE

FAKE Studio met het nieuwe Duvel Collection bierglas Duvel en Art zijn een perfecte match. De Belgische brouwerij, die al voor de vierde generatie in handen is van de familie Moortgat, heeft altijd een bijzondere interesse gehad in kunst. Vanwege de voorliefde voor street-art van FAKE, werd voor de lancering van het Duvel Collection Glas 2021 gekozen voor een speciaal gecureerde Art Walk.

Lees ook

De wandeling is gratis te bezoeken t/m 12 september a.s. (kijk voor meer informatie op www.duvel.com/fake). Duvel en FAKE gingen samen op zoek naar kunstwerken die passen bij zowel Duvel als FAKE.

De Duvel Art walk start bij het NDSM-plein en eindigt in het Noorderpark bij Pompet, waar het glasontwerp een prominente plek krijgt. FAKE neemt je mee langs een rauwe kunstwerkenroute, met enkele werken van hem zelf als ook werken van andere street-artists zoals Shoe, Juice, Sjem Bakkus & Lars Brehm. Bij ieder kunstwerk kun je intunen middels een speciale QR-code die toegang geeft tot de door FAKE ingesproken audiotour. 

Snakken naar het stoute

Street artist FAKE over zijn ontwerp voor het Duvel Collection Glas: “Ik vond het een eer en een mooie uitdaging om een glasontwerp voor Duvel te maken. Met mijn ontwerpen probeer ik altijd stof tot nadenken te geven, een dialoog op gang te brengen, toegankelijk en positief. De keuze voor de spanning tussen het engeltje en het duiveltje, lag voor mij voor de hand. We hebben eindelijk weer een stukje vrijheid herwonnen, na een lange periode van binnen zitten en regels volgen. We willen erop uit, de kroeg in, in gesprek met elkaar. We snakken naar ruimte en vrijheid, naar het stoute en ondeugende. In mijn ontwerp is het leven bij het duiveltje een stuk leuker dan bij het engeltje. De duvel kent geen regels en dat inspireert de engel. Ze lonkt naar hem en wil meedoen. Net als wij. En hoe kan dat beter dan met vrienden en dierbaren onder het genot van een glas Duvel in de kroeg? Dat duiveltje zit in ons allemaal en wil er graag weer eens uit.”

Over FAKE

FAKE Duvel Collection Bierglas bij spuitbussen van de street artist FAKE is de artiestennaam van Manuel Seikritt, sinds 2006 aan het werk als street-artist. FAKE zette zichzelf in één klap op de wereldkaart met zijn werk Super Nurse dat hij ontwierp in de eerste lockdown-periode. Het is een ode is aan zorgmedewerkers en werd geprojecteerd op diverse ziekenhuizen in de VS. De kunstwerken van FAKE zijn voor iedereen; hij wil mensen op een laagdrempelige manier aan het lachen maken en aan het denken zetten. Hij maakt graag iconische beelden geïnspireerd op wat er in de wereld gebeurt, om mensen te raken en een reactie uit te lokken. 

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Duvel Collection Glas ontworpen door FAKE, is verkrijgbaar bij diverse cafés, supermarkten en slijterijen als tijdelijk cadeau. Check www.duvel.com/fake voor meer info.

Cookie instellingen