Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Duvel glas gepimpt door illustratice Nina Vandeweghe

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Duvel glas gepimpt door illustratice Nina Vandeweghe

27 november 2019 om 12:15

Duvel brengt sinds 2010 creatieve designs aan op en rond het Duvelglas voor de ‘Duvel Collection’. Dit jaar mocht de jonge Belgische illustratrice Nina Vandeweghe het iconische Duvel glas pimpen.

Duvel Collection 2019 door Nina Vandeweghe
duvel collection pack 2019
Duvel bier

Duvel en design

Dat ze bij Duvel van design houden is een understatement. Sinds 2010 brengen een reeks (inter)nationale artiesten hun meest creatieve designs aan op en rond het Duvelglas voor de ‘Duvel Collection’: een gelimiteerde oplage kunstige glazen. Vaak jonge, maar vooral lokale kunstenaars.

Duvel glas met het ontwerp van Nina VandewegheOnder andere Eley Kishimoto (UK), Parra (Nederland), Arne Quinze (België), Yan Sorgie (Brazilië) en Pieter Stockmans (België) lieten hun creativiteit de vrije loop en maakten van het Duvelglas een echt collectors item.

Deze keer is het de beurt aan de jonge Brusselse illustratrice Nina Vandeweghe. De Duvelglazen met het eigenzinnige ontwerp van Nina zijn in beperkte oplage verkrijgbaar bij drankhandelaars en in de supermarkt. Niet alleen het brouwen van Duvel is een kunst, ook het drinken van een glas Duvel wordt op die manier verheven tot een kunstvorm.

Bekijk alle designs van de afgelopen jaren op de website van Duvel

Lees ook

Duvel Collection

Voor de Duvel Collection geeft Brouwerij Duvel Moortgat carte blanche aan een bekende kunstenaar voor het ontwerp van een nieuwe limited edition van het iconische Duvel-glas. Deze keer siert het werk van kunstenares Nina Vandeweghe de glazen.

In Nina Vandeweghes werk spelen groteske maar aandoenlijke wezens met hoekige schouders en te lange ledematen de hoofdrol. Haar krachtige beelden zien er misschien wat chaotisch uit, maar dat zijn ze allesbehalve: elke compositie is raak en als je verder kijkt, ontdek je al snel de subtiele gelaagdheid in elke scène.

Nina Vandeweghe pimpt iconische Duvel glasDe jonge Brusselse illustratrice – ze studeerde in Gent maar keerde nadien terug naar onze hoofdstad - gebruikt snippers, oud papier en andere materialen die ze vindt in haar atelier in de Marollen buurt, als vertrekpunt voor elk van haar eigenzinnige illustraties. Voor Duvel tekende ze een grotesk en kleurrijk mannetje, dat als het ware lijkt te baden in het goudgele bier. 

Nina Vandeweghe over haar opdracht: “Fantastisch dat Duvel Moortgat lokale, jonge artiesten ondersteunt en vooral heel tof om in het rijtje te staan van Belgische topnamen als onder andere Pieter Stockmans, Arne Quinze en Denis Meyers. Ik ben zelf een bierliefhebber en kan niet wachten om te klinken met mijn eigen ontworpen Duvelglas. Voor het ontwerp van het glas had ik zóveel inspiratie, dat ik een paar illustraties heb gemaakt. Genoeg om tientallen glazen te kleuren. Wie weet, misschien in de toekomst?” (lacht).