Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Duvel Moortgat lanceert de Duvel Mini

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Duvel Moortgat lanceert de Duvel Mini

24 maart 2014 om 13:33

Duvel Moortgat heeft afgelopen vrijdag de Duvel Mini gelanceerd. Het is een nieuwe toevoeging aan het assortiment van deze Belgische speciaalbier brouwerij. Een flesje Duvel Mini bevat 18 cl in plaats van 33 cl.

Duvel Mini
Duvel
Duvel bier

Waarom Duvel Mini?

Met Duvel Mini wil Duvel hun bier voor veel meer consumenten bereikbaar maken. Het idee is dat door de kleinere hoeveelheid de liefhebbers van speciaalbieren en vooral die van Duvel ook op de kleine momenten kunnen genieten. Duvel wil op deze manier vooral nieuwe consumenten aantrekken, waarbij het kleinere volume de drempel moet verlagen. Met dezelfde kwaliteit, hetzelfde herkenbare flesdesign en de bekende karakteristieke smaak is Duvel Mini een aanvulling van het assortiment.

Brouwproces van 90 dagen

De authentieke smaak van Duvel bier is het resultaat van het brouwen met twee hopsoorten: Saaz-Saaz en Styrian Golding. De eerste heeft een traditioneel hop aroma met een zachte bittere ondertoon, terwijl de aroma hop Styrian Golding een meer onderscheidende, subtiele smaak heeft. Het bier heeft een uniek brouwproces van 90 dagen en heeft een lange hergistings  en rijpingsperoiode. Dit levert een sprankelend, welgebalanceerd bier op. 

Lees ook

Zelfde inhoud, kleinere fles

In het supermarktschap staan vanaf nu naast de grote flessen ook Duvel Mini flessen met hetzelfde design. In plaats van 33 cl bevat de nieuwe Duvel Mini 18 cl per flesje. Het kleine flesje is per vier flesjes verpakt in een ‘mandje’. Daaruit kan iedereen één, twee, drie of alle vier de flesjes meenemen zonder de verpakking open te hoeven scheuren. Het bier heeft exact hetzelfde brouwproces en alcoholpercentage van 8,5% als de reguliere Duvel. Liefhebbers kunnen nu dus ook genieten van Duvel als zij minder grote dorst hebben, waardoor Duvel wellicht toegankelijker wordt voor een breder publiek.

Grote campagne Duvel Mini        

Duvel Mini is nu verkrijgbaar bij de supermarkt en in de betere horecagelegenheden en wordt de komende maanden in de markt gezet met een verleidelijke campagne. Onder de slogan: ‘Small is beautifull’ start Duvel een grootse campagne om zijn nieuwe kleine bier te promoten. Een campagne op televisie wordt overgeslagen want Duvel vindt dat de naamsbekendheid van het Belgische biermerk in Nederland al voldoende is.

Cookie instellingen