Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Duvel Moortgat viert jubileumjaar met nieuw Duvels Blond

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Duvel Moortgat viert jubileumjaar met nieuw Duvels Blond

27 januari 2021 om 10:24

De Belgische familiebrouwerij Duvel Moortgat bestaat 150 jaar en viert die feestelijke mijlpaal met de introductie van een nieuwe Duvel. Met Duvel 6,66% komt er een iconisch nieuwe blond bij; een toegankelijk bier met de typische Duvel punch. 

Duvel 666 glas en flesjes erachter op een bar met een 6,66 in een LED lamp erachter
Duvel 666 blond logo
Duvel 666 blond flesje en glas op een grijze achtergrond

666 redenen

CEO Michel Moortgat van Duvel Moortgat over Duvel 6,66%: “Op onze jubileumviering wilden we proosten met een toegankelijk, maar ook volmondig blond. Een 100% Duvel, gebrouwen met de beste ingrediënten en met de karakteristieke hergisting op fles. Een bier dat je minstens 666 redenen geeft om het te drinken en dat is gelukt!”

Brouwmeester Sam de Belder vult aan: “De basis van deze nieuwe Duvel wordt gevormd door onze lange brouwervaring met aromatische hoppen en het succesvolle IJ Van De Duvel, de samenwerking met Brouwerij ’t IJ van vorig jaar. We hebben onze unieke Duvelgist gecombineerd met een blend van drie expressieve moutsoorten en daarmee een zacht en toegankelijk bier gecreëerd. Doordat we het niet volledig filteren, heeft het een lichte, natuurlijke troebel.”

Duvel 6,66%

Duvel 6,66% glas en flesje Het zonnig, warmgeel design van de flesjes doet het al vermoeden. Deze nieuwste in een lange rij Belgische bieren is zacht, vol van smaak en heerlijk doordrinkbaar. Aan het brouwproces van Duvel 6,66% komen maar liefst zes verschillende hopsoorten te pas.

Lees ook

Een Duvelse combinatie van de exclusieve Saaz Saaz en Styrian Golding, die net als bij de klassieke Duvel aan de basis liggen, en vier andere vakkundig geselecteerde hopvariëteiten. Het resultaat is een gebalanceerd bier met een frisse, zachte afdronk. Door het gebruik van sinaasappelschil en dryhopping kenmerkt Duvel 6,66% zich door levendige en fruitige aroma’s.

Tasting notes  

- Stijl: Belgian Blond Ale, met hergisting op fles
- Alcoholpercentage: 6,66%
Kleur: Een blond bier met een mooie, natuurlijke troebel
- Aroma: Aromatisch bier met een volmondig zachte afdronk. Levendige en fruitige aroma’s dankzij het gebruik van sinaasappelschil en dry-hopping.
Perfect serve: Koel (5°C) in een iconisch Duvel glas

Verkrijgbaarheid

In België is Duvel 6,66% al vanaf heden in fles verkrijgbaar in diverse supermarkten, drankenhandelaren en in de horeca (van de tap en in fles) na heropening. In Nederland moeten we nog even geduld hebben tot na de heropening van de horeca.